PROefekt team bilancuje

14.10.2019 | priemerne hodnotenie

V roku 2018 sme sa rozhodli vytvoriť PROefekt tím mladých cyklistov v Bánovciach nad Bebravou. Ako nám to v druhej sezóne išlo, sme zhodnotili pre bánovské noviny tajms.sk.

 

September bol pre PROefekt team pôsobiaci v BN prelomový, zaznamenali sme prvé stupne víťazov. Ale pekne po poriadku. Zúčastnili sme sa dvoch kôl DTPS a niekoľko regionálnych pretekov.

Prvý veľký úspech sme zaznamenali v Nitre, kde sa konalo 8. kolo DTPS. Pretekov sa zúčastnilo 7 detí. Na treťom mieste sa umiestnila Paula Mária Žaťková v kategórii starších žiačok. V mladších žiakoch sa Patrik Taras umiestnil na peknom desiatom mieste. Trať v Nitre bola situovaná v parku, bola rovinatá a veľmi technická, jazdilo sa medzi stromami, striedali sa povrchy, tráva, hlina a asfalt.

 

Patrik Taras – Lehota pod Vtáčnikom

Patrik Taras – Lehota pod Vtáčnikom

 

Predstavili sme sa aj na domácich pretekoch, ktoré organizoval CVČ BN a CTK Viking pod názvom Vikingská cyklistická súťaž. Tu svoju kategóriu vyhral Šimon Rusňák. Ďalšie preteky na ktorých sa zúčastnil náš pretekár Patrik Taras sa konali v Lehote pod Vtáčnikom. Bola to 8,5 km časovka do vrchu s prevýšením 500 m.n.m. Patrikovi bol v cieli nameraný druhý najlepší čas. V jednom termíne sa konali dvoje preteky. V Košiciach sa konalo posledné 9. kolo DTPS a Kremnici 5. ročník MTB pretekov. Do Košíc sme cestovali v sobotu

 

Paula Mária Žaťková – Kremnica

Paula Mária Žaťková – Kremnica

ráno, večer sme si pozreli krásy Košíc a na druhý deň ráno sme sa presunuli do lyžiarskeho strediska Jahodná, kde bola postavená trať. Na štart sa vo svojich kategóriách postavil ako prvý Denis Porubčan ako druhý Patrik Taras. V poslednej kategórii sme mali dvoch pretekárov, Martin Soporský a Samuel Straška. Z hodnotenia trénera Porubčana: žiaľ, v Košiciach sa nám nepodarilo obhájiť popredné umiestnenie, ale beriem to ako dobrú skúsenosť, decká si vyskúšali ako to je, keď pretekári na preteky musia cestovať skôr ako v deň preteku, že sa musia viac postarať sami o seba. Čo sa nepodarilo chalanom v Košiciach, podarilo sa Paulíne v Kremnici. Tá tam nenašla premožiteľku a svoju kategóriu vyhrala. Týmto chceme všetkým deckám pogratulovať za dosiahnuté úspechy a poďakovať za vzornú reprezentáciu klubu a mesta v ktorom pôsobia.

 

Rastislav Porubčan, Juraj Karas

 

 

Pôvodný článok pre tajms.sk nájdete na tejto adrese.

 

V tomto období rozbiehame aj detský tím v Bratislave, o ktorom môžete nájsť viac informácií na tomto odkaze.


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons