Na Bratislavskom MTB maratóne opäť víťazne

27.5.2013

 

V sobotu sa v Karlovej Vsi konal MTB maratón v kopcovitom teréne Devínskej Kobyly. Pretekov sa zúčastnil z PROefekt teamu v mužskej kategórii iba Helmut Posch a v ženskej kategórii sestry Juhásové.

 

Počasie bolo chladné a dážd visel vo vzduchu. Naštastie pretekárom nezťažil podmienky a preteky sa obišli za suchých podmienok. Helmut Posch štartoval na 41 kilometrovej trati spolu s Andreou Juhásovou a Zuzana Juhásová štartovala na dlhej 67 kilometrovej trati.

 

na štarte 41 kilometrovej trate

 

Od Zuzany Juhásovej sme na náročnej trati s prevýšením viac ako 2400 metrov očakávali víťazstvo v kategórii žien. Tieto očakávania naplnila a zvíťazila. Podobne sa darilo aj sestre Andrei, ktorá zvíťazila na 41 kilometrovej trati o viac ako 10 minút. Sestry Juhásové tak podali svoj výkonnostný štandart a na budúci víkend ich samozrejme čakajú ďaľšie preteky.

 

Dnes, 28.5. si ich tréner opäť odiagnostikoval, aby videl kde sa, a v čom posunuli. Ich ďaľšie excelentné zlepšenia si môžte pozrieť tu:

Andrea Juhásová

Zuzana Juhásová

 

Zuzana Juhásová na pódiu Bratislavského MTB maratónu

 

Helmut Posch podal tiež výborný výkon. Od štartu sa držal s čelom pretekov a v domácich podmienkach a jemu vyhovujúcich kopcoch si veril na umiestnenie na "bedni". Bohužial výborný výkon opvplyvnila zle označená trať a niekoľko zlých odbočení. Helmut sa cez to dokázal preniesť a do cieľa zjazdoval na 4. mieste.

 

Helmut Posch pri občerstovacej stanici v Devíne

 

Avšak v jednej z posledných neprehľadných odbočiek zle odbočil a nadišiel si takmer 3 minúty. Napokon z toho bolo 6. miesto a veľká nespokojnosť v cieli. Napriek tomu Helmut zaznamenal výrazný výkonnostný pokrok, a to značí stabilizáciu jeho výkonnosti po minuloročných zdravotných problémoch (viac TU).

 

Hodnotenie trénera: Spoločný cieľ s Helmutom sa nám zatiaľ darí plniť do poslednej bodky. Jeho tréningový a najmä pretekový prejav nebáda známky "helmutsyndrómu", pretekanie ho baví. Ba čo viac, výkonnosť sa postupne stabilizuje a vykazuje značný progres. Pozrieť si ho môžte TU

 

Helmut Posch prichádza do cieľa na 6. mieste na Bratislavskom MTB maratóne, ale nespokojný kvôli zlému odbočeniu v poslednom zjazde zo 4. miesta

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (8)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons