Diskusia k článku Komplexný pohľad na SPINNING očami cyklistov


Vdaka za dalsi zaujimavy a pre mna hodnotny clanok so zaujimavymi faktami z praxe.
20.10.2013 13:00:00 z | orvaq


Nzc, ja dakujem za satisfakciu
20.10.2013 13:00:00 z | PROefekt


I když s mnoha informacemi zmíněnými v článku souhlasím, některé jsou dohady a ne fakta a s některými nesouhlasím, tak je nutné uvést na pravou míru fakta: 1) pokud je autorem článku Peter Karas, tak není vyškolený Spinning instruktor 2) Spinning® je celosvětová ochranná známka společnosti Mad Dogg Athletics, Inc. - zakladatele a provozovatele Spinning programu a smí se používat pouze ve spojení s autorizovanými Spinning centry a to řádným způsobem. Veškerá jiná aktivita na kole v místnosti se dá shrnout pod označení Indoor-cycling. Mnoho nešvarů zmiňovaných v článku je pak neprávem spojováno s originálním Spinning programem. Více na www.spinning.com Aby nebyla veřejnost dezorientovaná, tak prosím autora o nápravu. Aleš Krmíček Coordinator Spinning® programu pro CZ/SK
20.11.2013 13:00:00 z | Aleš Krmíček


Pán Krníček, keďže ste sa odhodlali napísať, mohli ste si pozrieť moje správne meno, ktoré je všade uvedené. Ešte si spomínam, ako ste ma viezli zo školenia vaším autom na ubytovňu, ale bolo to už dávno :) Teraz k vami predostretému problému: V článku som uviedol termín "spinning" ako všeobecné označenie aktivity na bicykli v miestnosti. Práve pod týmto pojmom ho ľudia identifikujú a stal sa slangom. "Vaš" program spinningu sa nazýva SPINNING Johny G, konkrétne ktorého licenciu vlastním. A dodávam, že cvičenia v tomto programe ochrannej známky SPINNING Johny G sú zdravotne a cyklisticky v poriadku. Avšak v článku som písal o bežnej praxi Spinning/Indoor Cycling/bicyklovania pod strechou/atd. lekcii. Mgr.Juraj Karas,PhD.
20.11.2013 13:00:00 z | PROefekt


autor uvádza"prečo spinning nie" -"vydýchaný a teplý vzduch, nie je problémom Spinning centra,tie bývajú aktívne vetrané a klimatizované! Klíma sa čistí podľa doporučenia výrobcu.Pozor, ani klíma v aute nie je podľa autora "najideálnejšie riešenie" to je haluz termín! aké je potom ideálne riešenie??? -mám poosed nastavený s presnosťou na 1 mm včetne 180 mm kľúk ! - realizovať vlastný tréning nie je na mojich lekciách problém, občas to robím na lekciách iných inštruktorov, na lekcie chodím podľa potreby rozvoja tréningového prvku-spinning má predsa energy zóny !!! v centre bežne bývajú 90až 120 minútové lekcie,ak niekto dá trenažér doma dve hoďky je pán... -furtľap je riešením zlepšenia techniky,spomeňme toľko doporučovaný tréning na válcoch či dráhe... -virózu chytím predsa skôr od obézneho, zhuleného, či spratého spoluobčana v nákupnom centre !
20.11.2013 13:00:00 z | Milan Rusina


Pro Juraje: Bohužel v článku nebylo nikde jméno uvedené a čerpal jsem z informací, které byly sdílené na Facebooku a tam bylo uvedeno chybně Peter Karas. Za toto nedorozumění se omlouvám a uvádím, že Juraj Karas je vyškolený instruktor v rámci SPINNING® programu. K ochranné zmámce: To že lidé nevědomky uvádějí SPINNING jako obecné označení je výsledek především velkého rozšíření a oblíbenosti Spinning programu. Bohužel i takovéto články k tomu přispívají. Fotografie v článku také nejsou ze Spinning programu a tak jsem Vás požádal o nápravu a uvedení názvosloví na pravou míru. Centra rádi neoprávněně využívají úspěchu tohoto programu a autorizovaná centra na to doplácí.
20.11.2013 13:00:00 z | Aleš Krmíček


Milan: vyjadrim sa iba k tvojim faktickym poznamkam, absurdity budem ignorovat - energy zony nie su presne, navyse len malo ludi sa nimi riadi - zjavne si nepochopil klucovu pointu clanku spolu s vedeckou studiou, kde sa snazim poukazat na rozdielnost realneho chodu sliapania a "furtslapu" - v pripade, ze v nakupnom centre podavas submaximalne vykony a mas zvyseny respiracny kvocient, tak ano :) Na zaver, rovnako ako v clanku dodavam, ze spinning je skvela vec!
20.11.2013 13:00:00 z | PROefekt


Už sa teším na článok o trenažéroch. je to podľa mňa dosť rozdielne, ako spíning. Moje postrehy napíšem až po vyjdení článku. Inak ja spíning používam hneď po odcvičení v posilňovni. Spíning preto, lebo je tam spíningový bike.
20.10.2014 13:00:00 z | milan


fajn clanok, v tomto obdobi sa hodi :( :)
20.1.2015 15:00:00 z 78.99.152.100 | Arda


Pridať komentár

* povinne vyplniť


Späť na článok Komplexný pohľad na SPINNING očami cyklistov

Spolupracujeme

across
cst
dentons