Zverenec PROefektu Marek Peško 6. na MS vo 4X

24.9.2013

Zverenec PROefektu Marek Peško sa zúčastnil vrcholu sezóny fourcrossarov, Majstrovstiev sveta v rakúskom Leogangu. Po smolnej sezóne, v ktorej mal zranené rameno a 3 mesiace pauzoval si napravil chuť slušným 6.miestom. Ako sa na to pozerá Marek nájdete v článku.

 

Marek Peško prvý po prvej "klopenke"

 

"Predposledný septembrový výkined sa konali Majstrovstvá Sveta vo 4X a kto bol na trati už na 4X Pro Tour pred týždňom, mal miernu výhodu. Podmienky boli na Leogang a ročnú dobu skvelé. V kvalifikácii som sa snažil vyvarovať chybám z pred týždňa, čo sa mi aj podarilo. V deň kvalifikácie fúkal silný proti vietor na najväčších skokoch, ale aj napriek tomu som ich skákal. Avšak som na trati vynechal niekoľko pedálových záberov a stačilo to na 12.miesto s nie príliš veľkou stratou na prvého.

 

Marek Peško sa "lakťuje" s nemeckým pretekárom

 

V deň pretekov sa počasie ešte zľahka vylepšilo, a aj trať bola o niečo rýchlejšia. V prvých dvoch jazdach som s prehľadom postúpil a potvrdil tak pozíciu z kvalifikácie. Vo štvrťfinále som mal však problém na štarte a nemal optimálnu rýchlosť do prvej zákruty. Naštastie sa mi podarilo využiť jazdecký súboj predo mnou a postúpiť do semifinále medzi najlepších 8 jazdcov. V semifinále bolo veľmi náročné presadiť sa z vonkajšej štartovacej pozície a z prvej klopenky som vyšiel tretí. Následnou chybou som sa prepadol na stvrté miesto, čo znamenalo malé finále. V tom som dal skvelý štart a využil rýchlosť. Z prvej zákruty som vyletel prvý, avšak predbiehací manéver ma zbrzdil a prepadol som sa na tretie miesto. Následne som využil kolíziu a snažil sa dostať na prvú pozíciu. Pri predbiehaní som trafil prvého a šiel som k zemi. Do cieľa som sa “dokotúľal” druhý a celkovo bral 6.miesto."

 

O dva týždne ho čaká posledný štart sezóny Majstrovstvá Európy v Bulharsku. Držme mu palce!

 

Marek Peško predvádza parádičky aj počas preteku

 

Kompletné výsledky nájdete TU

Postupového pavúka nájdete TU

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons