Vysvedčenia zverencov PROefektu

19.10.2013

 

Na konci sezóny je dôležité jej zhodnotenie, ktoré bolo v tomto článku. Teraz si rozoberieme každého individuálne.

 

Ako tréner, diagnostik a pretekár, ktorý má pod drobnohľadom zmapované výkonnostné zmeny a výsledky na pretekoch si dovolím individuálne ohodnotiť každého PROefekt-aka s pretekárskou licenciou. Z dôvodu objektivity rád veci kvantifikujem a preto jednotlivé vystúpenia v sezóne hodnotím známkami ako v škole, teda od 1 do 5.

 

Tomáš Višňovský:

Progres tohto chlapca sme podrobne mapovali v priebehu celej sezóny prostredníctvom reportov z pretekov. V ponímaní zlepšenia časov v cca 90 minútovom MTB XCO preteku sa zlepšil o 5 až 10 minút a zaradil do reprezentácie SVK, keď je v svojej kategórii slovenská trojka. Navyše svojím postojom, morálkou a chovaním si vybudoval ešte významnejšiu podporu.

Výkonnostný progres TU

Známka: 1 *

 

Tomáš Višňovský

 

Ján Subovits:

Jankov úvod sezóny nebol príliš ideálny, keďže finišoval štúdium na vysokej škole a tréning v tom čase pochopiteľne nebol veľkou prioritou. Po úspešnom zoštátnicovaní sme sa výraznejšie pustili do tréningu a druhá polovica sezóny vyšla už o niečo lepšie. Avšak i tak nenaplnil naše očakávania z výsledkových a iných aspektov.  

Výkonnostný progres TU

Známka: 3 

 

Ján Subovits

 

Patrik Spanyo:

Patrik tvrdo a svedomito odpracoval zimnú prípravu, tak aj jarnú časť sezóny. V máji začínal disponovať obrovským motorom a ukazovať to aj v pretekoch. Žiaľ nerozumnou jazdou si presilil achilovku, čo mu bolo túto sezónu osudné. Musel ju kompletne doliečiť a na bicykel sa len pozerať. Do pretekového kolotoča sa vrátil až v závere sezóny. Viem, že chyby ho posunú ďalej a na budúcu sezónu predvedie to, čo očakávame.

Výkonnostný progres TU

Známka: 4

 


Patrik Spanyo

 

Helmut Posch:

Cieľ na Helmutovu sezónu sme si dali jasný a zreteľný. Vyhnúť sa helmutsyndrómu, dostať z tréningu a pretekov znova radosť a najmä po ročnej pauze zastabilizovať výkonnosť. Toto sa podarilo a verím, že ďalšiu sezónu sú na rade aj výraznejšie výsledky na pretekoch. 

Výkonnostný progres TU

Známka: 2

 

Helmut Posch

 

Filip Lašut:

Tento „veterán“, ako sa sám rád nazýva všetkým ukázal čo je to výkonnostný progres! Počas celej sezóny postupoval hore a v závere sa mu dokonca podarilo pár výborných výsledkov. Dôležité je ešte zapracovať na štýle pretekania a seba dôvere v svoju kvalitnú výkonnosť. Verím, že si to Filip s prestupom do veteránskej kategórie rozmyslí a zostane s nami mladšími J, jazdiť Elitu aj o rok. Výkonnosť na to má.

Výkonnostný progres TU

Známka: 1 *

 

Filip Lašut

 

Pavol Dohnányi:

Paliho zimná príprava nebola ukážková, avšak po začatí pretekovej sezóny sme sa svedomito pustili do tréningu. Progres, motivácia a najmä radosť z pretekania na seba nenechali dlho čakať. Do nadchádzajúcej sezóny vstupujeme ešte silnejší (raf raf). :)

Výkonnostný progres TU

Známka: 2 

 

Pavol Dohnányi

 

Andrej Grujbár:

Andrejova zimná príprava, ako aj jarná časť sezóny bola tréningovo výborná. Výkonnosť významne rástla, avšak na pretekoch k pódiovému umiestneniu vždy čosi chýbalo. Andrejovi sa tiež kopila práca a tak sa rozhodol bicykel odsunúť nabok. V súčasnosti už začal opäť voľne jazdiť aj bez pretekárskych ambícii. S týmto skvelým človekom, priateľom a podporovateľom PROefetku sme aj naďalej v kontakte.

Známka: sezónu nedokončil (bez hodnotenia) 

 

Andrej Grujbár

 

Miro Kováčik:

Mirko, stálica slovenskej cyklistiky, si zo začiatku sezóny príliš nedal povedať. Na prvom jarnom kempe nezadržateľne vhupol do nerozumného tréningu, čo sa odzrkadlilo na zdravotných problémoch a v prvej polovici sezóny bolo „vymaľované“.  Našťastie sa nám jeho veľký potenciál podarilo využiť v závere cestnej sezóny. Navyše ešte jazdí jemu srdcu blízky cyklokros, čo je v jeho prípade prínosné.

Výkonnostný progres TU

Známka: 3 

 

Miro Kováčik

 

Andrea a Zuzana Juhasové:

Pred rokom, pri našom druhom osobnom stretnutí, za účelom funkčnej diagnostiky som zistil zaujímavé skutočnosti. Andrea, ktorá zvykla jazdievať iba dlhé maratónske trate tým v sebe ubíjala svoju rýchlostno-silovú prirodzenosť. Naopak Zuzana, ktorá sa zúčastňovala kratších pretekov je typologicky viac vytrvalec, čo samozrejme nevylučuje úspech na kratších vzdialenostiach. Ďalšia ohromujúca skutočnosť pre mňa bola ich maximálny výkon „motora“. Ten nebol nijako závratný, avšak to, že mali za sebou len dve cyklistické sezóny so živelnou prípravou mi dával tušenie o možnom veľkom progrese týchto skvelých dievčat. A tak sa nám už za rok podarilo spoločnými silami pretransformovať „zadreté diesle“ na vytrvalé „benzíny s turbom“ J Nechajme sa prekvapiť kam budú smerovať naše ďalšie kroky.

Výkonnostný progres Andrei a Zuzany

Známky oboch: 1* 

 

Sestry Juhásové na MS v MTB maratóne

 

Adam Szász:

Adam sa aj vďaka svojej húževnatosti a veľkému potenciálu dokázal predrať do prvej desiatky v kadetskej kategórii. Výsledky mohli byť ešte oslnivejšie, nebyť rôznych nežiaducich vplyvov. Nazbierané skúsenosti mu pomôžu v jeho ďalšom športovom živote, ktorý môže byť ešte veľmi významný.

Výkonnostný progres TU

Známka: 1 

 

Adam Szász

 

Štefan Sanetrik:

Štefanove výkonnostné predpoklady pre rovinaté časovky sa nám podarilo sľubne naplniť. Rovnako aj správnym smerom zvyšujúcu sa výkonnosť. Avšak je potrebné ešte zapracovať na pohybe v pelotóne a naďalej svedomito na sebe pracovať.

Výkonnostný progres TU

Známka: 2 

 

Štefan Sanetrik

 

Milan Kováč:

Milan za mnou prišiel so žiadosťou o pomoc s potlačením nervozity pred a počas pretekov. Samozrejmosťou bol tiež môj zásah do jeho tréningového procesu pod vedením domovského klubu v Dubnici. V súčasnosti tento chlapec disponuje nie len obrovským motorom, ale aj zdravým sebavedomím. V budúcnosti o ňom taktiež môžeme ešte veľa počuť.

Výkonnostný progres TU

Známka: 1 

 

Milan Kováč

 

Milan Tupý:

Aj v takom veku sa Milan opäť pustil so zanieteným do uplynulej sezóny. S tým rozdielom, že pred jej začiatkom začal prípravu pod mojím trénerským vedením. Ako dobre poznamenal: „Predtým som sa bicykloval, teraz som začal trénovať“. Až takému významnému progresu aký dosiahol by som ani sám neveril. Predsa len moja trénerská skúsenosť so športovcom nad 60 rokov bola vtedy nulová. Všetkým by nám mal ísť príkladom, že nikdy nie je neskoro začať.

Výkonnostný progres TU

Známka: 1* 

 

Milan Tupý

 

Marek Peško:

Marek si po smolnej sezóne, v ktorej mal zranené rameno a 3 mesiace pauzoval nakoniec napravil chuť výborným 6.miestom. na Majstrovstvách sveta vo 4X. A vďaka tomu môžeme sezónu zhodnotiť ako úspešnú.

Známka: 1 

 

Marek Peško

 

Ja:

Počas celej sezóny som sa snažil kombinovať svoj vlastný tréning s rozvojom PROefektu a PROefekt teamu. To mi bralo viac a viac času a na tréning ho zostávalo menej. Aj preto bola u mňa prvá polovica sezóny priemerná. V letných mesiacoch začala prichádzať športová forma a môžem povedať, že nakoniec som spravil výsledky s ktorými som spokojný. A čo je najpodstatnejšie, dokázal som sa opäť výkonnostne posunúť dopredu i napriek nie väčšiemu času venovanému tréningovému a pretekovému zaťaženiu. A to je to, čo nás všetkých motivuje športovať a robí nám to radosť. Vďačím tomu práve efektívnemu tréningu. 

 

Juraj Karas

 

Za zmenami výkonnosti a výsledkov zverencov nie je náhodnosť, ako to bývava zvykom..  Spoločne so športovcom máme zmapované pozitívne i negatívne príčiny, ktoré za nimi stoja. To sa nám darí pomocou VTS (virtuálneho tréningového systému), kde je podrobne zachytený tréning s pocitmi po ňom, pretekový program, diagnostika a tiež psychické rozpoloženie športovca. Navyše s týmito športovcami trávim veľa spoločného času ako na pretekoch, sústredeniach, tak aj vo voľných chvíľach, čo mi dáva priestor nahliadnuť do ich psychiky, problémov a prostredí v ktorom žijú. Všetky tieto skutočnosti sú pre ďalšie napredovanie výkonnosti dôležité a podstatné.

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (2)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons