VYSOČINA 2016 – drsný cestný etapák a úspešné výsledky pre PROefekt Ghost team

10.8.2016 | priemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnotenie

Po tretí raz v rade sa pretekári PROefekt Ghost teamu postavili na štart medzinárodných etapových pretekov VYSOČINA. Tento rok to bolo v porovnaní s minulými edíciami ešte ťažšie, nakoľko štartová listina obsahovala kontinentálne tímy ako Whirlpool, Klein Constantia, ARBO Duratec a iné. Čerešničkou na torte bol štart bikera Jaroslava Kulhavého, a cestných profíkov z prokontinentálnych tímov Jana HirtaJirího Polnického.

PROefekt Ghost team pricestoval so šiestimi pretekármi – do prvej etapy vyrazili Juraj Karas, Tomáš Višňovský, Tomáš Salák, Adam Szász, Vladimír Hojdík a Filip Sklenárik. Už po prvej etape opustili preteky Vlado s Filipom. Filip mal zdravotné problémy a Vladovi etapa s krátkym výbušným stúpaním vôbec nesadla. Ostatní štyria úspešne dobojovali preteky až do cieľa záverečnej etapy.

 

Úspešná zostava PROefekt Ghost teamuAdam Szász, Tomáš Salák, Juraj Karas a Tomáš Višňovský.

 

Preteky pozostávali zo štyroch etáp, ktoré organizátori pripravili na zvlnených a kopcovitých profiloch. Jednotlivé etapy mali dĺžku 129, 139, 128 a 82 kilometrov. Spolu to činilo 478 kilometrov a 7 300 výškových metrov.

Deň po dni sa zlepšoval Tomáš Višňovský. Kým v prvej etape mierne stratil, v druhej etapy prežil všetky selekcie a do posledného kola vchádzal v prvej, cca 25-člennej skupine. Bohužiaľ ho neskorý defekt pripravil o možnosť špurtovať o výsledok, ale predvedený výkon bol prísľubom pre ďalšie dni.

 

V prvej etape to bol ťažký boj na vetre.

 

Juraj Karas prechádza cieľom tretej etapy.

 

To sa naplno ukázalo v nasledujúcich etapách. V tretej etape už finišoval s najlepšími na 24. mieste s nulovou stratou na víťaza. Juraj Karas tu vybojoval v špurte druhej skupiny 40. miesto. Najlepší výsledok ale prišiel v najkopcovitejšej poslednej etapeTomáš v nej vyjazdil 13. miesto a to ho napokon posunulo na fantastické 16. miesto v celkovom poradí. Vzhľadom na okolnosti a silu konkurencie to možno považovať za excelentný výsledok, ktorý mohol byť ešte lepší nebyť problémov v druhej etape.

 

Atmosféra na štarte...

 

Juraj Karas v spoločnosti Polnického.

 

Tomáš obsadil v GC teda 16. miesto, Juraj Karas bol klasifikovaný na 58. priečke. Adam Szász s Tomášom Salákom obsadili celkovo 63. resp. 81. miesto.

 

Tomáš Višňovský si doťahuje vedúcu skupinku.

 

Poďakovanie patrí všetkým partnerom: bicykle GHOST, výživa AONE Nutrition, kolesá FFWD Wheels, prilby CRATONI, návleky VELOtóze.

 

V očakávaní štartovného výstrelu...

 

Tohtoročná VYSOČINA bola skutočnou previerkou. Silné tímy nechceli nechať nič na náhodu, a tak sa tvrdo pretekalo vždy od štartu etáp. Pre pretekárov PROefekt Ghost teamu to znamená zisk ďalších cenných skúseností, ale aj zistenie, že takéto ťažké preteky sú schopní dokončiť. Tomáš Višňovský zase ukázal, že má výkonnosť na to, aby bojoval aj s pretekármi, ktorí sa cyklistikou živia a pretekajú na európskej úrovni.

Naši pretekári sa okrem tohto podujatia zúčastnili aj na iných pretekoch, kde zaznamenali úspechy.

 

MTB ČASOVKA KUBÍNSKA HOĽA, 6. 8. 2016

V Dolnom Kubíne sa konala časovka do vrchu. Na štart sa postavil junior Samo Mikolajčík, ktorý triumfoval vo svojej kategórií. Výborne si počínal aj Miloš Sopko, ktorý obsadil 1. miesto v kategórií 40-49 rokov.

 

Samo Mikolajčík ako víťazný junior na Kubínskej holi.

 

Miloš Sopko vyhral medzi štyridsiatnikmi.

 

MTB KOLIBA PAPRADNO, 6. 8. 2016

V Papradne sa konal MTB maratón, na štart ktorého sa postavil junior Vladimír Salášek. Na poriadne blatistej  trati s dĺžkou 25 kilometrov si vo svojej kategórií vyjazdil ďalšie víťazstvo.

 

Víťaz Vlado Salášek na pódiu v Papradne.

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons