Vydarený Svätojurský maratón

12.4.2014

V druhú aprílovú sobotu sa konal tradičný Svätojurský maratón. Pre mnohých to boli prvé preteky v sezóne. Aj od nás sa zúčastnilo viacero bikerov.

 

spoločná foto pred rozjazdením

 

Organizátori zabezpečili tri dĺžky trate 20, 44 a 75 kilometrov. My sme mali zastúpenie na každej trati.

 

Zázemie maratónu bolo ako každý rok na futbalovom štadióne, ktorý ponúka pre pretekárov všetko, čo potrebujú. Po rýchlom a bezproblémovom zaprezentovaní a rozjazdení sa na štart 44 kilometrovej trate postavili z PROefekt teamu Tomáš Višňovský, Ľubomír Malich a Helmut Posch. Tréner Juraj Karas nepretekal,  lebo chcel povzbudiť Tomáša Višňovského na trati a pošetriť sily na slovenský pohár na ceste, konaný na druhý deň. Bol si vyskúšať nový 27,5 palcový bike a prešiel si trať 30 minút pred pretekármi aby ho Tomáš v poslednej tretine preteku dobehol a predbehol. Trať bola skvelo označená, regulovčíci boli na svojich miestach a hoc nemal štartovné číslo vždy mu svedomito ukázali správnosť cesty. Tiež pokecal s príjemným personálom na občerstvovačkách, ktoré boli rozložené na širokej palete stolov a teda pripravené na väčší nápor bikerov naraz.

 

Pred pretekmi tréner Juraj určil Tomášovi taktiku: "Tvojou úlohou je vyhrať a zároveň sa nezničiť aby si ušetril sily na nedeľný dôležitý pretek (Slovenský pohár cross - country)".

 

Od štartu sa išiel hneď "výživný" kopec. Bikeri sa v ňom roztrhali na "korálky". Tomáš Višňovský sa držal taktiky a išiel na prvom mieste.

 

Trať sa skladala zo širokých zvážnic, ktoré striedali rýchle a jazdivé zjazdy. Pretekárov preverilo aj niekoľko brodov.  Po hravom zjazde z Bieleho kríža nad Svätý Jur nasledovalo posledné krátke stúpanie, kde už má každý pred očami cieľ. Práve tu sa Tomáš odpútal od Jána Gallika. Do cieľa prišiel s náskokom a zvíťazil. Slubný výsledok dosiahol aj Ľubomír Malich, ktorý skončil v kategórii juniorov na 4.mieste. Helmut Posch skončil na 10. mieste v kategórii aj vďaka výborne zásobeným občerstvovačkám, keďže po asi hodine pretekov stratil flašu. Ďalší zverenec PROefektu Filip Sklenárik, člen reprezentačného družstva SR v MTB XC, sa umiestnil na 2. mieste v kategórii juniorov a 4. mieste v celkovom poradí.

 

Tomáš Višňovský na pódiu typickom pre Svätojurský maratón

 

Na 75 kilometrovej trati pretekala zverenkyňa PROefektu, domáca bikerka Zuzana Juhásová. Po defekte skončila na 2. mieste.

 

Prvé preteky dopadli na výbornú, organizátori odviedli svedomitú prácu ako s označovaním trate, prezentáciou pretekárov a všetkým čo musí na takomto podujatí fungovať. Tešíme sa na ďalší ročník, prípadne na Svätojurský blesk, ktorý sa bude konať 6.7.2014.

 

Celkové výsledky nájdete TU

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (2)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons