Víťazstvo na Kráľovskom MTB maratóne a silné predstavenie na SP v Kláštore pod Znievom

27.8.2016 | priemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnotenie

 

Kráľovský MTB maratón-Granč-Petrovce

Na východe sa konal známy maratón, ktorý je známy náročnosťou svojej trate. Organizátori potvrdili povesť tohto maratónu aj v tomto roku, a trať obohatili o ďalšie technické vychytávky. Na štart kráľovskej – 80km dlhej trate sa postavil Tomáš Višňovský. Po viac ako 4 hodinách Tomáš dorazil do cieľa na 1. mieste, keď zdolal aj Michala Lamiho a Karla Hartla.

 

Tomáš Višňovský v čelnej skupine.

 

Tímový Ghost Lector World Cup si opäť užil zvýšenú pozornosť vďaka Tomášovmu víťazstvu.

 

MSR v endure, Granč-Petrovce

Popri maratóne bol pripravený aj pretek pre endurákov, ktorý bol zároveň pre tento rok aj majstrovským pretekom. V tejto disciplíne potvrdil svoje kvality zverenec PROefektu Matej Vitko, ktorý vyhral a stal sa tak majstrom SR v endure.

 

Matej Vitko na najvyššom stupienku v majstrovskom drese.

 

Slovenské Pyreneje – SP v cestnej cyklistike, Kláštor pod Znievom

Kláštor pod Znievom už tradične hostil veľmi prestížne cestné preteky známe ako Slovenské Pyreneje. Každoročne sa tu schádza medzinárodná konkurencia, a ani táto edícia nebola výnimkou. Na štarte sme okrem slovenských TOP tímov  videli aj pretekárov z Česka ale aj napríklad Michaela Kolára a Mareka Čaneckého. Silné štartové pole predznamenávalo tvrdé preteky, ktoré naviac okorenil aj hustý dážď. Pretekalo sa na 153km dlhej trati.

Do úniku sa z PROefekt Ghost teamu vydal Tomáš Višňovský, a vydržal v ňom 115 kilometrov. Na kopcovitej trati nebola núdza o selekcie a pelotón sa nadelil na viacero menších skupiniek. Najvyššie finišoval Juraj Karas, ktorý vybojoval 7. priečku. Tomáš Višňovský bol síce v úniku dostihnutý, ale napriek tomu ešte finišoval štrnásty. V bodovaní horských prémií bol Tomáš celkovo tretí. Adam Szász mal smolu na neskorý defekt, ktorý ho pripravil o možnosť boja o TOP10, ale aj tak obsadil 16. miesto. Ťažkosti mali na trati Tomáš SalákVlado Hojdík, preteky ale dokončili až do cieľa.

 

V Kláštore sa na pódium dostali Juraj KarasTomáš Višňovský.

 

Okrem pretekov pre eliťákov sme mali zastúpenie aj v mládežníckych kategóriaách. V pretekoch kadetov si Marek Bugár prišiel po druhé miesto. Medzi kadetkami obsadila Hanka Horváthová bronzovú priečku.

 

Hanka Horváthová obsadila v kategórií kadetiek 3. pozíciu.

 

Marekov úspešný  špurt o druhé miesto.

 

Cyklomaratón Horné Srnie, Horné Srnie

V Hornom Srní sa konalo 4. kolo Považsko-Strážovského pohára. Aj tu zohral významnú úlohu dážď. Na 45km trati bojoval Robo Schwarzkopf, a výsledkom bolo tretie miesto v kat. 30-39r. Miloš Sopko skončil taktiež tretí, no v kat. 40-49r. Na kratšej trati s dĺžkou 22km dominovali medzi juniormi Patrik chromiak a Mišo Lovecký, keď obsadili prvé dve miesta.

 

Robo Schwarzkopf si prišiel po ďalšie pódiové umiestnenie.

 

Medzi juniormi ovládli dianie Paťo ChromiakMišom Loveckým.

 

Miloš Sopko vedie pole pretekárov pri nájazde do terénu.

 

Nasledujúci víkend sa Tomáš Višňovský, Tomáš Salák a Filip Sklenárik predstavia na pretekoch C2 cross country v Chorvátsku. Na domácej scéne sa chystá tradičný Novodubnický MTB maratón. Do pretekového kalendára zapadá aj cestný cyklomaratón v Martine. Okrem toho sú na programe aj ďalšie kolá SP na ceste a MSR v časovke družstiev.

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons