Víťazná žatva na Stupava Trophy, zisk UCI bodov v Rumunsku a medaily na MSR mládežníkov

10.8.2016

ŠKODA STUPAVA TROPHY MTB maratón

Pretekári PROefekt Ghost teamu sa predstavili na známom horskom maratóne v Stupave. Táto akcia patrí medzi mediálne najviac prezentované, a je už tradičnou súčasťou nášho pretekového kalendára.

V piatok bol na programe eliminátor. V ňom sa predstavil Michal Vávra, ktorý obsadil v kategórií juniorov druhé miesto.

Na sobotu organizátori pripravili viacero variantov tratí. Na štart 25-ky sa postavil Michal Vávra, ktorý si vybojoval triumf medzi juniormi. Na 42km trati reprezentoval PROefekt Ghost team Juraj Karas a do cieľa prišiel ako absolútny víťaz. V cieli si Juraj pochvaľoval špičkový bike Ghost Lector World Cup: „Aj vďaka jeho tuhosti a rýchlosti som si dnes ani nemusel siahnuť na dno svojich síl. Zároveň sa mi s jeho pomocou výborne držala stopa a komfort v zjazdoch. Práve v nich som na ostatných súperov nestrácal, čo u mňa nebývalo zvykom J “. Aj junior Vlado Salášek podal výborný výkon a ovládol na tejto trati svoju kategóriu.

 

Juraj Karas s tímovým Ghostom triumfovali na 42-ke.

 

Vlado Salášek získal v Stupave ďalšie víťazstvo.

 

PROefekt Ghost team mal svoje zastúpenie aj na trati s dĺžkou 76 kilometrov. Na štart sa postavil Vladimír Hojdík a obsadil 1. miesto v kategórií do 29 rokov. Po pretekoch sa Vlado vyjadril nasledovne: „Od štartu sa mi šlo vynikajúco, držal som sa na samotnom čele a cítil som sa výborne. Asi po hodine som mal menší incident a dosť mi podfúklo predné koleso. Až do cieľa som mal obavy, aby som v niektorom zo zjazdov alebo zákrut plášť nevyzul. Následne prišli aj problémy so šaltrom a nakoniec som bol šťastný, že som vôbec prišiel do cieľa. Som rád, že som sa mohol postaviť na najvyšší stupienok práve tu v Stupave, na jednom z najmasovejších podujatí u nás. Zároveň to bolo prvýkrát, čo som mohol ako víťaz na pódiu predstaviť aj tímový bike Ghost Lector 7, a to bol skutočne špeciálny pocit.“

 

Aj Vlado Hojdík vybojoval triumf a na Stupavskom pódiu stál najvyššie.

 

Veľmi pozitívne zhodnotil preteky aj Juraj Karas. Sám zvíťazil na 42km trati a tiež mal možnosť na pódiu ukázať tímový Ghost Lector World Cup. Vyjadril spokojnosť s výkonmi svojich zverencov a aj s organizáciou a prezentáciou celého podujatia.

 

CRATER XCO CUP C2, RUMUNSKO

Na cross country kategórie C2 sa v Rumunsku predstavili dvaja pretekári PROefekt Ghost teamuTomáš VišňovskýTomáš Salák. Na tímových Lectoroch podali obaja vynikajúce výkony a výsledkom bolo druhéšieste miesto. Prvý menovaný si tak vyjazdil 20 UCI bodov, a druhému na konto pribudlo 8 UCI bodov. Organizátori pripravili technickú XCO trať so všetkým, čo ku tomu patrí, s čím boli obaja Tomášovia veľmi spokojní.

 

Tomáš Salák (druhý zľava) a Tomáš Višňovský (druhé miesto) pri vyhlásení výsledkov.

 

Na trati nebola o poriadne technické úseky núdza.

 

Tomáš Salák v jednej z hravých pasáží.

 

Tomáš Višňovský prechádza  skalným zjazdom.

 

Oranžový Ghost Lector na trati len tak žiaril.

 

SLOVENSKÝ POHÁR V CESTNEJ CYKLISTIKE - časovka jednotlivcov, Čunovo

Na programe bolo aj ďalšie kolo Slovenského pohára v cestnej cyklistike. V Čunove sa uskutočnila časovka jednotlivcov pre eliťákov a U23. Farby PROefekt Ghost teamu hájil Adam Szász, ktorý vybojoval bedňu a obsadil 3. miesto.

 

Adam Szász v Čunove ukázal svoje časovkárske kvality a vybojoval tretie miesto.

 

MSR V CESTNEJ CYKLISTIKE MLÁDEŽNÍCKYCH KATEGÓRIÍ – časovka a preteky

V Čunove sa uskutočnila popri SP aj Majstrovstvá Slovenska v časovke pre mládežníkov. V nej si striebornú medailu medzi staršími žiakmi vybojoval Matej Piga z PROefekt Košice. V pretekoch jednotlivcov, ktoré sa konali v Červenom Kameni si Hanka Horváthová medzi kadetkami vybojovala bronz.

 

Matej Piga si v majstrovskej časovke vyjazdil 2. miesto.

 

Bronzová Hanka Horváthová v cieli pretekov s hromadným štartom.

 

Nasledujúci víkend sa pretekári PROefekt Ghost teamu predstavia na medzinárodných etapových pretekoch VYSOČINA TOUR, kde si počas 4 etáp zmerajú sily s elitnými českými i zahraničnými klubmi. Zaujímavosťou je, že tento pretek, rovnako ako v roku 2012, zvolil ako posledný prípravný pred OH v Riu aj Jaroslav Kulhavý. Uvidíme v akej forme sa pred olympijskou obhajobou z Londýna nachádza, a ako veľmi budeme v kopcoch pri jeho tempe trpieť J

 

PROefekt

 

 


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons