Víťazná šnúra PROefekt teamu pokračuje

29.4.2013

 

PROefekt team sa v sobotu 27.4. zúčastnil MTB maratónu v Zlatníckej doline pod názvom Kráľ Záhoria. Pretekári PROefekt teamu už od začiatku sezóny preukazujú slušnú výkonnosť a preto sa to isté od nich očakávalo aj teraz.

 

Helmut Posch a Tomaš Višňovský pred rozjazdovaním

 

Na štart sa postavil Tomáš Višňovský, Helmut Posch, Michal Aftanas a sestry Juhásové. Zuzana Juhásová štartovala na 25 kilometrovej trati a ostatní na 50 - tke. 

 

Ostrý štart bol až po niekoľkých stovkách metrov od areálu Zlatníckej doliny. Od začiatku preteku sa vytvorila početná skupina favoritov v ktorej nechýbal ani náš Tomáš Višňovský. V skupinke boli aj iní kvalitní pretekári ako Martin Škopek, Jan Gállik (obaja Kaktus bike team Bratislava), Dominik Turan (CK OUTSITERZ NOVATEC BRATISLAVA) alebo Peter Jež (CK aluplast team).

 

Tomaš Višňovský po štarte vo velkej skupine

 

Táto skupina jazdila veľkú časť preteku pohromade. Počas pretekov sa Tomáš javil jednoznačne najsilnejší, čo aj potvrdil. Do cieľa prišiel prvý s takmer dvojminútovým náskokom a s bicyklom nad hlavou. Šťastný v cieli preteky ohodnotil takto:

 

"Dnešok hodnotím veľmi dobre. Podarilo sa mi skĺbiť fyzickú, technickú a taktickú stránku, čoho výsledkom je skvelý výkon v silno obsadenom maratóne".

 

Tomaš Višňovský so svojim víťazným gestom

 

Pre Tomáša je to druhý vyhratý MTB maratón z dvoch. Toto naznačuje slušný progres a sľubný potenciál smerom ku štartom na medzinárodnej scéne. Už túto stredu sa predstaví na pretekoch v Čechách. Jeho ďaľšie kroky budeme podrobne mapovať.

 

Michal Aftanas bojuje s traťou

 

Michal Aftanas a Helmut Posch nakukli do najlepšej desiatky v kategórii a dokončili preteky na 7. resp. 8. mieste. Veľkým pozitívom sú ich pocity z pretekového tempa a zlepšené výkony oproti minulotýždňovému víkendu (viac TU) .  Helmut nám priblížil svoje vystúpenie takto:

 

"Na štarte som urobil veľa chýb a štartoval som z cca 50.miesta. Musel som vynaložiť veľké úsilie na dotiahnutie sa medzi prvých, čo ma stálo veľa síl. V prvom kole som to aj pocítil a mal som slabé nohy. V druhom kole som sa ale spamätal a cítil som sa výborne. Takýto stav ale nie je prekvapujúci, vzhľadom na to, že sme v tréningu ešte nepracovali na zaťažení vo vysokých intenzitách. Cítim, že príprava ide tým správnym smerom, čo mi potvrdzujú aj zlepšujúce sa výkony na pretekoch a tréningoch."

 

Helmut Posch v rýchlom zjazde k cielu

 

Veľké očakávania boli aj od sestier Juhásových. Zuzana, štartujúca na 25 kilometrovej trati zvíťazila s obrovským nádskokom viac ako 9 minút a preukázala, že patrí medzi slovenskú špičku v ženskej horskej cyklistike.

 

Zuzana Juhásová v technickom výjazde neďaleko pred cieľom

 

Jej sestra Andrea sa snažila napodobniť Zuzanu a to sa aj podarilo. Vyhrala s rozdielom triedy a druhá česká pretekárka v cieli inkasovala strátu viac ako 10 minút.

 

Andrea Juhásová zdoláva všetky nástrahy trate v sedle

 

Budúci víkend sa viacerí ukážeme na známom MTB maratóne na strednom Slovensku s názvom Vlkohron.

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons