Víkend v znamení VlkoHronu a Mamut tour + týždňové odskočenie na XCR v Brne

14.5.2015

Vlkohron

 

Uplynulý víkend sa v sobotu 9. 5. 2015 konal už tradičný pretek BBB Vlko-Hron MTB maratón. Suché podmienky a charakter trate napovedali, že sa bude jednať o rýchle preteky. Štartovali sme na 50km trati. Zvíťazil Patrik Kuril, keď v špurte porazil Karla Hartla. Za nimi na 3. mieste dobojoval Tomáš Salák, potom na štvrtej pozícií Vlado Hojdík. Robo Schwarzkopf dokončil preteky na 7. mieste.

 

VladoTomáš v tom momente na 2. a 3. mieste

 

Komentár Vlada Hojdíka: "Prvú hodinu sa mi išlo veľmi dobre. S Tomášom sme išli stále v dvojke a vedúceho Hartla sme mali stále na dohľad. Potom ale prišiel úsek prudkých krátkych výbušných stúpaní, a tam mi Tomáš trochu odskočil a predbehol ma Paťo Kuril. Chcel som to dohnať v zjazde, ale v jednej zákrute som bol prirýchly a skončil som na zemi. Bol som mierne otrasený a musel som naprávať sedlo, čo ma trochu zdržalo a rozhodilo ma to z tempa. Do cieľa ostávalo ešte asi 45 minút a snažil som sa zo seba vyžmýkať maximum a dobehnúť jazdcov  predo mnou, ale už to nešlo tak, ako som si predstavoval."

 

Prvý kopec po štarte

 

Vyjadrenie Tomáša Saláka: "Už ráno pred pretekmi som tušil že sa mi pôjde veľmi dobre, čo sa mi hneď po štarte aj potvrdilo. V úvodných 2 malých kopcoch som nemal problém držať sa na čele. Asi po 10km sme ostali vpredu len štyria. V ďalšom stúpaní sa vzdialil Hartl, no a my s Vladom sme ušli Radovi Bírošovi. V druhej časti preteku nás skvelou jazdou dobehol Patrik Kuril a my sme sa bohužiaľ nedokázali prispôsobiť jeho tempu. Mne sa šlo v technických a krátkych stúpaniach o trošku lepšie ako Vladovi a tak som sa mu vzdialil a snažil som sa dobehnúť 2 pretekárov predo mnou. To sa mi bohužiaľ nepodarilo, nakoľko som pravdepodobne podcenil pitný režim v prvej polovici preteku a dostal som kŕče. Potom som si už len postrážil 3. miesto, ktoré vôbec nie je zlé, ale mrzí ma že som sa vlastnou chybou pripravil o boj o ešte lepšie umiestnenie."

 

Tomáš Salák na čele pred Hartlom v prvej polovici pretekov

 

Tomáš Salák 3. miesto

 

Kompletné výsledky Vlkohronu 2015

 

 

Mamut tour

 

V ten istý deň sa v Prerove v Česku uskutočnil cestný maratón s názvom MAMUT TOUR. Na týchto pretekoch nás zastupovali Juraj KarasDaniel Čarnoký. Juraj sa po problémoch s kolenom a nútenom 2,5 týždňovom tréningovom výpadku pomaly vracia do pretekového tempa a na ťažkom kopcovitom preteku s dlžkou 136 kilometrov obsadil v kategórií 30-39r. 4. miesto. Dano Čarnoký na tej istej trati dobojoval na 15. mieste v kategórií do 29 rokov.

 

Kompletné výsledky Mamut Tour 2015

 

 

Tomáš Višňovský štartoval v nedeľu na cross country kategórie V1 v rakúskom  Grazi. Slušne rozbehnuté preteky ale kvôli defektu nedokončil.

 

XCR Cup Brno

 

V stredu 13.5. sme si odkočili zapretekať na Masarykov okruh v Brne, kde pokračuje XCR Cup, ktorého sme sa úspešne zúčastňovali aj minulú sezónu. V tímoch sme v zložení Juraj Karas, Tomášovia Višňovský a Salák obsadili 3. miesto. Tréner dal v kategórii prvú „bedňu“ sezóny. Celkovo vyhral Pavel Boudný pred Jaroslavom KulhavýmJosefom Černým.

 

Kompletné výsledky 1.kolo XCR Specialized Cup

 

PROefekt team tretí v tímovej súťaži na XCR Cup v Brne

 

Martinský duatlon

 

Na Martinskom duatlone sa zúčastnil náš junior Dávid Žigo, ktorý skončil na 3.mieste vo svojej kategórii a ako sa mu išlo opísal takto:

 

"Hneď po výstrele bolo tempo závodu dosť ostré. Už po pár prvých kilometroch behu sa sformovali menšie skupinky a v jednej z nich som bol aj ja. Cyklistiku som začal so skupinou, tá mi však ušla a musel som ťahať sám a počkať na ďalšiu skupinku za mnou. V poslednom behu som na začiatku mal kŕče v lýtkach, tie však pomerne rýchlo prešli a dostal som sa späť do obvyklého tempa. Závod som zvládol o 3 minúty rýchlejšie ako minulý rok a je to veľká zásluha plánovaného tréningu môjho trénera Juraja Karasa."

 

Kompletné výsledky Martinského duatlonu

 

Dávid Žigo dobieha do cieľa

 

Nasledujúci víkend rozhadzujeme svoje sily na viacero akcií. Za výraznejšiu zmienku stojí štart Tomáša Saláka na UCI cestných pretekoch V4 v Čechách a Poľsku v reprezentačnom výbere SVK. Tomáš Višňovský si pôjde zmerať sily na medzinárodný XCO pretek C2 do Felsőtárkány. S väčšinou z nás sa stretneme na ŠKODA maratón Marikovskou dolinou.

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons