Triumf na Slovenskom pohári doplnený aj o ďalšie víťazstvá a výborné výsledky

12.5.2016 | priemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnotenie


Majstrovstvá Českej republiky v horskom maratóne – ŠELA MARATHON, 7. 5. 2016

 

 

Pretekár PROefekt Ghost teamu Tomáš Višňovský štartoval na majstrovskej 97 km trati. V plnej českej konkurencií dokázal svoj GHOST LECTOR World Cup doviezť do cieľa na  11. mieste.

 

 

Počas pretekov jazdil Tomáš v jednom momente aj na 5. mieste, napokon skončil tesne pod TOP10.

 

Ako videl preteky Tomáš? „Od štartu sa išlo ako na cestnom preteku. Šprinty z každej zákruty a v singloch sa to natiahlo a čakalo, kedy sa spraví diera a niekto nevydrží nastolené tempo. Cez hrad po 15. km už prechádzala len štvorica (Kulhavý, Hynek, Boudný, Ulman). Za nimi zostala 6-členná skupina (kde som bol aj ja). Do 70 km bola strata tejto skupiny na prvých - 2 minúty. V poslednom stúpaní sa všetky skupiny potrhali a ako prvý vyšiel na hrad do cieľa Pavel Boudný. Celkovo sa šlo úplne bláznivé tempo a nemohol som sa pomaly ani napiť. Po 75 km ma to „dobehlo“ a už nebola žiadna sila v nohách, hlavne na tej záverečnej rovine pred hradom. Stúpanie na hrad už bolo doslova na krv.“

 

 

 

Junior Vlado Salášek podal skvelý výkon, a na 49 km trati Šela marathonu obsadil 2. miesto medzi juniormi (3. miesto absolútne).

 

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike – Švédsko

 

Farby PROefekt Ghost teamu reprezentoval vo Švédsku dvadsaťtrojkár Tomáš Salák.

 

 

Tomáš Salák v akcií počas pretekov štafiet.

 

Slovenský pohár v cross country – XCE a XCO, Košice, 7. - 8. 5. 2016

 

V sobotu 7. mája sa v Košiciach konal eliminátor. Medzi mužmi skončil najvyššie Robo Schwarzkopf, keď obsadil 6. miesto a poradil si aj s niektorými „eliťákmi“. U žiakov dokázal vyhrať Matej Piga a v TOP5 ho doplnil aj štvrtý Florián Papcun. V kategórií kadetov sa najvyššie umiestnil druhý Jakub Jenčuš.

 

Víťazom nedeľného XCO sa jasne stal Tomáš Višňovský. Do TOP 10 sa dostal aj Adam Szász na 9. mieste. Robo Schwarzkopf zvíťazil v kategórií OPEN Masters A. Junior Samo Mikolajčík obsadil 9. priečku. Výborne si viedli aj mládežníci z tímu PROefekt Košice. Medzi mladšími žiačkami zvíťazila Tamara Sochanová. V kategórií starších žiakov sa až štyria zmestili do prvej desiatky – vyhral Matej Piga, štvrtý skončil Florián Papcun, 9.10. miesto patrilo Samovi SchwarzkopfoviTomášovi Pigovi. Jakub Jenčuš si medzi kadetmi vybojoval 4. miesto.

 

 

Tomáš počas pretekov.

 

 

Tomáš Višňovský víťazne na XCO v Košiciach.

 

PomléRun 2016, 7. 5. 2016

 

 

Marek Hladík dosiahol ďalší triumf, keď vyhral podujatie PomléRun 2016 s traťovým rekordom.

 

PROefekt

 


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons