Tomáš Višňovský tretí na 2. kole Slovenského pohára XCO

13.5.2013

 

V nedeľu 12.5. sa v parku pri Smolenickom zámku konalo 2.kolo Slovenského pohára XCO. Pre PROefekt team boli tieto preteky veľmi dôležité, vzhľadom na to, že náš pretekár Tomáš Višňovský mal potvrdiť nomináciu na svetový pohár v Novom Měste na Moravě.

 

 Niekoľko dní pred pretekmi, aj deň pretekov, pršalo a klasická "smolenická" trať bola rozbahnená a celkom náročná. Okruh sa skladá z kratších a strmších výjazdov, lúk a z technicky nenáročných, rýchlych zjazdov, ktoré sa však stali v blatistých podmienkach problémom pre každého pretekára.

 

Tomáš Višňovský na "rozjazde"

 

Na štarte stála takmer kompletná slovenská špička v horskej cyklistike okrem bratov Lamiovcov. Tomáš Višňovský mal pozíciu v prvej "lajne", vďaka výbornému výkonu z prvého kola. Hneď po štarte sa dostal na predné pozície, čo bolo veľmi dôležité, kvôli udržaniu sa s prvými pretekármi po prvých technických pasážach trate. Viac o priebehu pretekov a pocitoch nám už  povedal Tomáš:

 

Tomáš Višňovský na lúke tesne pred cieľom

 

"Štart na XC o 14:00 dosť veľká nervozita, ktorá ale opadla hneď po výstrele. Odštartoval som veľmi dobre a do zjazdu som išiel ako prvý, aby som sa vyvaroval pádu. Po prvom kole som išiel tretí spolu s Jožkom Bebčákom, za sebou sme mali Dominika Turana. V treťom kole som skúsil nastúpiť v miernom blatistom stúpaní a odskočil som asi na 10 sekúnd. Potom som každým kolom stupňoval náskok za mohutného Jurajovho povzbudzovania, čo mi pridávalo na sile. V cieli som skončil napokon na peknom 3. mieste, za ktoré vďačím najmä Jurajovi a jeho super príprave, či už cez zimu, jar alebo teraz v sezóne. Spolupráca s ním je úplne perfektná ".

 

Tomáš Višňovský v priestore cieľa a štartu mohutne povzdbuzovaný trénerom Mgr. Jurajom Karasom, PhD.

 

Tréner PROefektu Mgr. Juraj Karas, PhD. bol počas celých pretekov pri trati a Tomáša povzbudzoval k ešte lepšiemu výkonu. Po jeho dojazde na 3. mieste v celkovom poradí mužov ELITE boli obaja veľmi spokojný a tieto chvíle si parádne uživali :)

 

"Mám pocit, že z Tomášovej rastúcej výkonnosti sú všetci prekvapení. Ja som s tým počítal a naplnením mojích prognóz mi Tomáš robí veľkú radosť. S výsledkom som spokojný na výbornú, avšak na výkone boli ešte rezervy na ktorých budeme pracovať. Som rád, že som si konečne našiel čas a bol pri Tomášovom predstavení naživo".

 

Tréner PROefektu Juraj Karas víta Tomáša Višňovského v cieli

 

Tomáš Višňovský si aj vďaka tomuto výbornému výsledku potvrdil nomináciu na svetový pohár XCO v Novom Měste na Moravě. Preteky sa konajú o dva týždne a všetci mu budeme držať palce k čo najlepšiemu výsledku.

 

Pódium kategórie muži ELITE, 1. miesto Martin Haring (CK Bánska Bystrica), 2. miesto Milan Barényi (TREK KCK OSLANY), 3. miesto Tomáš Višňovský (PROefekt team)

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Prečítajte si krátky článok o nominácii na MTBiker.sk TU

 

Video

 

Tomáš Višňovský po prvom kole s Jozefom Bebćákom

 

 

Tomáš Višňovský v zjazde podporovaný svojím trénerom

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons