Tomáš Višňovský s triumfom na cyklokrose v Ružomberku

10.11.2015

Dňa 8. 11. 2015 sa na Malinom Brde pri Ružomberku konalo už 8. kolo Slovenského pohára v cyklokrose. Na štart sa z PROefekt teamu postavil Tomáš Višňovský. Preteky ovládol systémom štart-cieľ a jednoznačným spôsobom si prišiel po prvý triumf v tohtoročnej cyklokrosovej sezóne. Konečne sa mu vyhli technické problémy, ktoré mal v niekoľkých predchádzajúcich pretekoch.

 

Tomáš po pretekoch v cieli.

 

Keď sa pozrieme na doterajší priebeh sezóny, Tomáš vykazoval neustály progres, a to nielen výkonnostný ale aj výsledkový. Veľké zlepšenie prišlo na C2 v Podbrezovej, kde jazdil na 3. mieste, ale roztrhnutá reťaz prekazila dobre rozbehnuté preteky. Nasledovali 4 preteky Slovenského pohára, v ktorých vždy obsadil miesto v TOP3. Medzitým sa v reprezentačnom drese predstavil aj na Českom TOI TOICupe v Tábore, kde sa aj napriek štartu úplne zozadu dokázal prebiť dopredu, a finišoval 29. zo 62 štartujúcich.V sobotu 7.11., deň pred pretekmi v Ružomberku si Tomáš odskočil opäť do Česka, kde sa zúčastnil na preteku v Starej Vsi nad Ondrejnicí a obsadil 2. priečku.  V Ružomberku už ale všetko vyšlo podľa predstáv a Tomáš presvedčivým spôsobom zvíťazil. Momentálne je Tomáš po 8. kolách celkovo na 2. mieste v priebežnom poradí Slovenského pohára.

 

Na pretekoch Slovenského pohára sa zúčastňujú aj ďalší pretekáriPROefektu. Samo Mikolajčík dokázal v kategórií Hobby do 20 rokovvyhrať v Rakovej a Terchovej. Starší žiak Tomáš Opetvybojoval pri svojich štartoch 5. miesto v Bánovciacha4. miestona pretekoch v Bratislave, Levoči a Poprade. Staršia žiačka Hanka Horváthováfinišovala na 2. mieste v Bánovciach, ku ktorému pridala dve 4. miesta v Bratislave a Ružomberku.

 

 

Tomáš v pretekovom nasadení na Malinom Brde.

 

A ako sa na doterajší priebeh sezóny pozerá Tomáš? „Po ukončení MTB sezóny nasledovala krátka pauza, od ktorej sme sa po prvý raz s Jurajom začali sústredili na cyklokros, a tomu sme aj prispôsobili tréningovú prípravu. Pomaly som si začal zvykať na krosový bicykel. Táto sezóna bola dosť dlhá čo zanechalo následky na mojej výbušnosti. S prvými pretekmi som sa pasoval dosť ťažko. Výkonnostne  som sa cítil dobre, ale spomínaná rýchlosť, výbušnosť a aj technika jazdy na krosáku mi chýbala. Od preteku ku preteku sa to však stále zlepšuje, čo ma motivuje ku blížiacim sa MSR. Naďalej s Jurom pracujeme na zlepšovaní tých prvkov výkonnosti, ktorénajviac ovplyvňujú samotný výsledok v preteku.“

 

Tomáš na cieľovej rovinke a na najvyššom stupienku.

 

Vyjadrenie trénera: „Som rád, že moje prognózy nasadenia Tomáša do cyklokrosu vychádzajú. Športovú formu gradujeme k Majstrovstvám Slovenska. Po nich prehodnotíme, či sa upriamime na januárové Majstrovstvá sveta v Zolderi alebo cyklokros pre túto sezónu odpískame a začneme sa sústrediť na prípravu na nadchádzajúcu horskú a cestnú sezónu 2016.“

 

Nasledujúci týždeň pokračuje Slovenský pohár v cyklokrose pretekmi v Dolnej Krupej, potom sa bude pretekať v Trnave. Vrcholomsezóny budú Majstrovstvá Slovenska v Košiciach, ktoré sú na programe 5. decembra 2015.

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons