Prvý pretekový víkend PROefekt teamu priniesol prvé víťazstvá

14.4.2013

 

Uplynulý víkend PROefekt team odštartoval svoje prvé ťaženie na pretekoch. Všetci sme boli zvedaví ako dopadneme, nakoľko v príprave zatiaľ kladieme dôraz na všetko ostatné okrem intenzity. I napriek tejto filozofii s trendom dlhodobého rastu výkonnosti môžem vysloviť veľkú spokojnosť.

 

SOBOTA 13.4.2013

 

X-CROSS MTB maratón

 

Tomáš Višňovský, Michal Aftanas a sestry Juhásové sa v sobotu zúčastnili X-CROSS MTB maratónu v Partizánskom. Väčšina absolvovala strednú 50km trať. Tomáš Višnovský s veľkým náskokom, viac ako 15 minút vyhral v celkovom poradí. Tento výkon doplnil Michal Aftanas svojim 9. miestom v kategórii mužov a na kratšej trati Marek Matúška 6. miestom. Sestry Juhásové taktiež potvrdili svoju výkonnosť prvým (Zuzana) a druhým (Andrea) miestom v ženskej kategórii.

 

Tomáš Višnovský bol so svojim výkonom spokojný a prvé preteky sezóny hodnotí takto: " Pretek sa mi išiel veľmi dobre aj keď som ešte nejazdil moc intenzitu. Som spokojný s nastaveným tréningom a teším sa na ďalšie preteky ".

 

Historický prvé víťazstvo PROefekt teamu

 

Sestry Juhásové sú dlhodobo favoritkami takýchto pretekov a predpoklady potvrdili svojim prvým resp. druhým miestom. Víťazka kategórie žien opísala preteky takto: " Prvý pretek sezóny hodnotím veľmi pozitívne, išlo sa mi veľmi dobre. Na začiatku som mala obavy ako zvládnem pretekárske nasadenie ale nohy posluchli a aj v blate som väčšinu prešla pekne v sedle ". Jej sestra Andrea Juhásová s ňou prehrala súboj o víťazstvo, ale napriek tomu je spokojná s výkonom: " Išlo sa mi pocitovo veľmi dobre, nohy vládali. Aj na to, že bolo veľa blata som išla skoro všetko na biku. Veľmi rýchlo som sa dostala do závodného tempa a nerobilo mi žiaden problém. Zjazdy som išla na úplnu istotu, s cieľom hlavne nespadnúť. Som veľmi rada, že zlomené zápästie celkom slušne držalo a na moje prekvapenie bolelo len trochu. S výkonom som spokojná a verím, že sa budem ešte zlepšovať. "

 

Výsledky nájdete tu.

 

Slovenský pohár v cestnej cyklistike - časovka jednotlivcov

 

Prvé kolo slovenského pohára bolo zahájené časovkou jednotlivcov. PROefekt team zastupovali Štefan Sanetrik, Adam Szász, Milan Kováč a Ján Subovits.

 

Štefan Sanetrik, vzhľadom na svoj somatotyp, preukázal časovkárske kvality a dokázal sa umietniť na výbornom 3.mieste v kategórii kadet. Pripísal tak historicky prvé pódiové umiestnenia PROefekt teamu v mládežníckej kategórii. Adam Szász obsadil vynikjúce 10.miesto a Milan Kováč došiel na 17. mieste. 

 

Pyšný tréner so svojím zverencom Štefanom Sanetrikom po 3.mieste v časovke jednotlivcov

 

Ján Subovits, v kategórii mužov, sa snažil konkurovať pretekárom z Dukly Trenčín - Trek ale stačilo to iba na 27. miesto so stratou okolo 4 minút  na víťaza pretekov, Maroša Kováča (Dukla Trenčín - Trek). Bol to jeho prvý štart a prišiel z podmienok, ako sám povedal, kedy ešte včera odhrabával z pred domu sneh. "dukláci" pretekajú už druhý mesiac.

 

Výsledky nájdete tu.

 

Nedeľa 14.4.2013

 

V nedeľu sa konalo prvé kolo slovenského pohára v cestnej cyklistike - pretek s hromadným štartom, v Suchej nad Parnou. Na tomto preteku sme mali zastúpenie v podobe trénera PROefektu Juraja Karasa, Helmuta Poscha, Andreja Grujbára, Pavla Dohnányiho a Jána Subovitsa.

 

Spoločná fotka pred štartom v Suchej nad Parnou

 

Preteku sa zúčastnili silné slovenské, české a maďarské tímy. Dokopy nás bolo, na Slovenský pohár nevídaný počet, skoro 100 štartujúcich. Pretek režírovala Duka Trenčín - Trek, ktorá mala v únikoch veľké zastúpenie. Po šiestich 23 kilometrových kolách s malým prevýšením ale nepríjemným vetrom, sa tešil z víťazstva Mário Daško a z druhého miesta jeho tímový kolega Maroš Kováč (obaja Dukla Trenčín - Trek).

 

Jazdci PROefektu nemali ambície im konkurovať, keďže Dukla Trenčín - Trek ako aj ostatné tímy, majú už stovky pretekových kilometrov v nohách. Najlepšie dokončil preteky Ján Subovits na 20. mieste, za ním Juraj Karas na 30.mieste a Andrej Grujbár na 39.mieste. Helmut Posch a Pali Dohnányi náročné preteky nedokončili.

 

Andrej Grujbár si pýta občerstvenie

 

Helmut Posch svoje pochybenie zdôvodnil takto: " Spravil som technickú chybu vo veternej časti okruhu, práve keď pelotón prudko zrýchlil. Nedokázal som sa do neho skoro vrátiť. Napriek tomu som mal nohy výborné a je mi ľúto zbytočnej chyby. Zatiaľ sa od začiatku sezóny v každom preteku zlepšujem a dúfam, že potvrdím tento trend budúci víkend ".

 

Sústredený Helmut

 

Juraj Karas o svojom vystúpení:

Postaviť sa ako pretekár v týchto pretekoch som sa rozhodol 30 minút pred štartom, s mottom, že aj outsider to skúsi. Momentálna kondícia nie je vôbec dobrá. Tréningu sa pozvoľna venujem mesiac, po prekonaní ťažkej chrípkky s pridružením komplikovanej infekcie. Navyše ma trápia prechladnuté kríže a času na tréning je čoraz menej.. Výsledok ma pozitívne prekvapil, naznačil potenciál a chuť do ďaľšieho tréningu i popri čoraz väčšom pracovnom vyťažení.

 

Za pokojný priebeh pretekov a skvelú starostlivosť ďakujeme podpornému tímu v zložení Peťa a Sašky :)

 

Peter Ďuriač podáva občerstvenie

 

Výsledky nájdete tu.

 

Fotogaléria - Slovenský pohár v cestnej cyklistike, Suchá nad Parnou

 

Andrej Grujbár v "balíku"  (prevzaté od Cyklocentrum PLUS)

 

Juraj Karas šetrí sily v závetrí (prevzaté od Cyklocentrum PLUS)

 

Unavený tréner v cieli

 

Každý má čo robiť

 

Cieľové video trénera PROefektu

 

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (3)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons