PROefekt team úspešný na Slovakia ringu

10.5.2013

 

V stredu 8.5. sa konalo prvé kolo Slovakia road cup. Pretekári PROefekt teamu sa na týchto nezvyčajných pretekoch zúčastnili v početnom zložení a po výbornej tímovej práci dosiahli výborný výsledok.

 

PROefekt team sa ide rozjazdiť pred pretekmi

 

Po pretekoch motoriek sa na Slovakia ringu mohli na štart postaviť aj cyklisti. PROefekt team mal v pelotóne početné zastúpenie - Juraj Karas, Filip Lašút, Pavol Dohnányi, Helmut Posch, Patrik Spanyo, Andrej Grujbár a sestry Juhásové. Konkurencia bola výnimočne silná, v štartovej listine bol juniorský majster sveta v cyklokrose Zdeněk Mlynář, majster Slovenska v cestnej cyklistike a minuloročný víťaz Martin Kostelničák, majster Slovenska v časovke do vrchu Jan Gallik a početné zastúpenie mali aj tímy CK Bánska Bystrica, Kaktus Bike team a CK Falange Bratislava.

 

Filip Lašut na štarte v prvej "lajne"

 

Ihneď po štarte pretekov sa išlo ostré tempo a všetci pretekári museli byť v strehu. Počas celého priebehu pretekov sa pokúšalo veľa pretekárov o únik. Pretekári PROefekt teamu ale výborne pokrývali väčšinu únikov. O úniky sa snažili hlavne pretekári tímov CK Bánska Bystrica, CK Falange Bratislava a Kaktus Bike teamu. 

 

Helmut Posch v úniku trojice spolu s Pavelom Machyniakom (CK Falange Bratislava) a Martinom Škopekom (Kaktus bike team Bratislava)

 

Žiaden z únikov ale nebol dotiahnutý do úspešného konca a posledné kolo si už všetci uvedomovali, že preteky sa skončia hromadným dojazdom. Posledné kolá boli v "balíku" veľmi nervózne a hlavne rýchle vďaka tempu, ktoré udávali na špici pelotónu pretekári CK Banská Bystrica. PROefekt team využil tejto situácie a pred cieľovou rovinkou mal na čele pretekov stále 5 pretekárov. V špurte zvíťazil český pretekár Zdeněk Mlynář (Bikezone.cz), ktorému sekundoval Martin Fraňo (CK Bánska Bystrica) a tretie miesto obsadil náš Juraj Karas. Úspech PROefekt teamu doplnil 5 miestom Filip Lašút. V kategórii 15-39 rokov ukázal výbornú výkonnosť aj Patrik Spanyo, Andrej Grujbár aj Pavol Dohnányi, keď skončili za sebou na 10. až. 12. mieste. Helmut Posch dokončil preteky na 23. mieste.

 

Juraj Karas prichádza do cieľa na 3. mieste

 

Helmut Posch bol po pretekoch mimoriadne spokojný aj napriek najhoršiemu výsledku spomedzi pretekárov PROefekt teamu.

 

"Pred štartom sa mi nešlo ideálne ale dobre som sa rozjazdil a to bol kľúč k úspechu. Cítil som sa výborne aj vo vysokej intenzite. Bol som v 4 únikoch, ktoré mi nevyšli ale dôležité je, že som pomohol tímu. Napriek tomu som mal ambície špurtovať, aj keď by to bolo len druhý krát v živote čo by som sa o to pokúšal smiley . V pelotóne to bolo príliš nervózne a zaostal som vzadu, škoda, mohol to byť oveľa lepší výsledok."

 

Juraj Karas v cieli unavený ale spokojný s výkonom celého PROefekt teamu

 

V kategórii žien sa výborne darilo našej pretekárke Andrei Juhásovej, ktorá aj s mužmi dokázala pretekať a prišla v hlavnej skupine! Vo svojej kategórii obsadila pekné 3. miesto za Zuzanou Vojtášovou (CK Bánska Bystrica) a Karin Bäumlovou (CK Falange Bratislava). Zuzana Juhásová dokončila preteky na nepopulárnom 4. mieste ale napriek tomu je to pekný výsledok, keďže porazila svoju veľkú súperku v horskej cyklistike Michaelu Malárikovú (CK Ski- Bike Sportmed Bratislava) o viac ako 8 minút. Navyše jej pohyb v takmer mužskom pelotóne bol viac než odvážny.

 

Po dojazde v PROefekt teame panovala výborná nálada, kvôli výborne takticky zvládnutým pretekom. Vďaka tímovému výkonu PROefekt team eliminoval silných súperov a dokázal sa dostať na pódiové umiestnenie. .

 

Hodnonie trénera a 3-tieho Juraja Karasa:

"Pred štartom som každému jazdcovi rozdal pokyny s jeho úlohami v preteku. V ich priebehu som pozorne kontroloval a dolaďoval ich plnenie. Podarilo sa. Silný a favorizovaný tím CK Banská Bystrica si konečne z preteku neurobil svoj vlastný "tréning". S čistým svedomím môžem povedať, že PROefekt držal priebeh pretekov pod kontrolou. Mojou povinnosťou už len bolo podarené vystúpenie zakončiť a streliť "gól". Až na dvoch rýchlejších mužov pred mnou sa to podarilo.

Nedá mi nepoznamenať, že väčšina "mojich PROefekt" jazdcov absolútne tímové jazdenie v pretekoch absolvovala po prvy krát. Aj vzhľadom k tomu musím chlapcov pochváliť. A verím, že nám to dodalo motiváciu, chuť a najmä sebavedomie do ďaľších súbojov.

 

Pre mňa osobne to bol nádherný deň, v ktorom som prvý krát zažil stáť na pódiu v drese svojho tímu za potlesku mojich "koňov", ktorí k výsledku pomohli. Veľká vďaka patrí tiež podpornému tímu."

 

Pódium 1. kola SLOVAKIA RING ROAD CUPu

 

Ďalšie kolo SLOVAKIA RING ROAD CUPu sa bude konať 29.8.2013 a veríme, že pretekári PROefekt team budú ešte silnejší a dokážu minimálne zopakovať výborný výkon z prvého kola.

 

Kompletné výsledky nájdete TU!

 

Fotogaléria priebehu záverečného špurtu

 

 

 

 

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons