PROefekt team s účasťou na Svetovom pohári v XCO, V4 BicycleRace a MSR v polmaratóne

27.5.2015

Počas uplynulého víkendu sa pretekári PROefekt teamu zúčastnili dôležitých  pretekov v horskej aj cestnej cyklistike. Naši pretekári bojovali na Svetovom pohári v XCO, ktorý sa konal v českom Novom Meste na Morave. Okrem toho sme mali zástupcov aj v oboch pretekoch Visegrad 4 BicycleRace – GP Maďarska a GP Slovenska.

 

Visegrad 4 BicycleRace – GP Maďarska a GP Slovenska

 

V sobotu štartovalTomáš Salákna GP Maďarska. Etapa bola dlhá 124 kilometrov, a obsahovala jedno stúpanie v úvodnej časti etapy. Po selekciách na tomto kopci Tomáš napokon finišoval v tretej skupine. Nedeľná etapa mala čisto rovinatý charakter, viedla z Bratislavy do Gabčíkova a odtiaľ späť do Bratislavy.Týchto 153 rovinatých kilometrov absolvovali 6 pretekári PROefekt teamu: Daniel Čarnoký, Tomáš Nagy, Vladimír Hojdík, Juraj Karas, Tomáš SalákMatej Fačkovec.Preteky mali pokojný charakter, najvyššie sa umiestnil trénerJuraj Karas na 38. pozícií. Spolu s ním skončili v hlavnom pelotóne aj Vlado Hojdík, Tomáš SalákTomáš Nagy.

 

Zhodnotenie trénera: „Do záverečného dojazdu som šiel na istotu, bez riskovania a tlačenia sa o dobrú pozíciu. V cieli ma to trochu mrzelo, nakoľko som na poslednom kilometri od mosta Apollo obiehal dosť ľudí. Ak by som si pred ním spravil lepšiu pozíciu možno mohol byť výsledok ešte zaujímavejší. Ale zas na druhej strane to mohlo skončiť pádom, čoho som sa celý pretek obával.
S mojimi chlapcami, ktorí preteky dokončili som celkom spokojný. Verím, že skúsenosti, ktoré v nich pozbierali v budúcnosti ešte aktívne zúročia.“

 

Vyjadrenie Tomáša Saláka: „Tento víkend som pokračoval na pretekoch V4. V Maďarsku nás čakalo 124 km s jedným kopcom na začiatku. Mojim hlavným cieľom bolo udržať sa po kopci vo väčšej skupinke a v nej dôjsť do cieľa v limite. To sa mi aj vo veľmi daždivom počasí podarilo. Bohužiaľ so svojim výsledkom nie som spokojný, keďže som v kopci mal na viac ale, nachádzal som naň z posledných miest a kým som predbehol odpadajúcich tak sa mi čelo preteku vzdialilo. Nedeľa bola úplná rovina, zo začiatku som sa snažil dostať sa do úniku čo sa mi ale nepodarilo a navyše som dostal defekt. Po dotiahnutí sa do pelotónu to bolo len vyčkávanie na záverečný špurt v ktorom som mal dosť smolu a doviezol som sa s padnutou reťazou na 99. mieste. Cením si všetky 4 štarty na pretekoch V4, sú to pre mňa veľké skúsenosti, ktoré snáď začnem čo najskôr zúročovať na pretekoch.“

 

Vyjadrenie Vlada Hojdíka: „Snažil som sa držať vpredu, alebo aspoň v strede balíka, aby som sa vyhol problémom. Preteky prebiehali pokojne, ale bolo treba byť pozorný pretože vietor mohol narobiť problémy. Do záverečného špurtu som sa netlačil, nakoľko mi takéto dojazdy nesedia a nechcel som riskovať pád. Som rád, že som dokončil v hlavnej skupine, keďže to boli moje prvé väčšie preteky na ceste.“

 

PROefekt team na V4 GP Slovakia – zľava Juraj Karas, Tomáš Nagy, Daniel Čarnoký, Matej Fačkovec, Tomáš SalákVladimír Hojdík.

 

Kompletné výsledky z V4 - GP Maďarsko

Kompletné výsledky z V4 - GP Slovensko

 

Svetový pohár v horskej cyklistike, XCO – Nové Mesto na Morave

 

V nedeľu sa v Novom Meste na Morave konalo 1. kolo Svetového pohára v cross country. PROefekt teamreprezentovali v kategórií U23Tomáš Višňovský a Filip Sklenárik. Tomáš štartoval s číslom 49 a preteky mal rozbehnuté sľubne, ale pád v treťom kole ho pribrzdil a napokon skončil na 54. pozícií. umiestnil na 9. miesteFilip finišoval jedenásty. Filip, ktorý štartoval takmer z chvosta poľa sa napokon prebojoval na 95. miesto.

 

Filip v jednom z krátkych strmých stúpaní.

 

Komentár Tomáša Višňovského: „Trať v Novom Meste je veľmi pekná a technická. Množstvo koreňov, kameňov a rôzne BMX pasáže. Dohromady som trať trénoval asi 3 hodiny, bol som spokojný lebo sme to jazdili za sucha. V sobotu večer ale začalo pršať a neprestalo až do rána. Trať sa razom zmenila a všade sa šmýkalo. Štart bol o deviatej, mal som číslo 49, čo bola sľubná pozícia. Pätnásť sekúnd do štartu všetko stíchlo. Zaznel výstrel a bolo odštartované. Zavádzacie kolo mi vyšlo perfektne a prechádzal som cieľom na 25. mieste. Išiel som stále naplno a udržoval som si prvú tridsiatku. V tretom kole však prišla malá nepozornosť, podkĺzlo mi predné koleso na koreni a prásk do stromu. Snažil som sa rýchlo pozbierať ale predbehlo ma desať pretekárov. Zvyšok preteku som bojoval hlavne so svojou hlavou. Nebol som sústredený len na pretek čo sa aj prejavilo na výsledku. Do cieľa som prišiel na 54. mieste so stratou okolo deväť minút na víťaza. Som spokojný, ale je čo vylepšovať. Čakajú ma XCO preteky kategórie C1,C2 kde sa pokúsim zobrať čo najviac bodov do UCI rebríčka. “

 

Komentár Filipa Sklenárika: „Uplynulý víkend som sa zúčastnil Svetového pohára v Novom Meste na Morave v kategórií Muži U23. Vedel som, že konkurencia bude početná a veľmi silná. Na štart sa nás postavilo 140 a ja som stál na 115. mieste, veľa ľudí predo mnou a za mnou skoro nikto. Trať som mal najazdenú z minulého roka, odkedy sa veľmi nezmenila. To ma veľmi potešilo, pretože krátke prudké výšlapy, výživné zjazdy, rockgardeny a vlhké korene mi sedia.  Po štarte som sa snažil dostať cez stred čo najviac dopredu, čo sa mi aj darilo až kým neprišlo k niekoľkým zápcham,a tí čo boli vzadu zostali úplne stáť. Postupne sa to pekne rozbehlo, ale stále to bolo plné a tak prišlo aj k pádom, konkrétne ja som mal asi tri.Pri jednom som nešťastne pokazil radenie a ostal mi zaradený najľahší prevod, takže pol  som musel šlapať na maximum, až kým som to silou nevyriešil.Počas tréningov v piatok a sobotu sme si s Tomášom detailne prechádzali a najazďovali dôležité úseky, čo sa v pretekoch vyplatilo a snažil som sa získavať cenné sekundy kde sa dalo. Nakoniec som došiel do cieľa so stratou 14 min. na víťaza na 95. pozícií.Som rád, že som sa mohol zúčastniť Svetového pohára v NMnM,  nazbieral som cenné skúsenosti a motiváciu do tréningu, a verím, že ďalším efektívnym tréningom sa moje výsledky budú zlepšovať.“

 

Prejazd cez rockgarden.

 

Kompletné výsledky 1. kola Svetového pohára XCO 2015

 

Merida Road Cup, 4.-5. kolo Čunovo a 6. kolo Pernek

 

V Čunove sa 23.5.2015 (sobota) v doobedňajších hodinách konala časovka jednotlivcov na 12 km, Trať viedla popri hrádzi vodného diela Gabčíkovo.Poobede nasledovala časovka dvojíc na tej istej trati. Pretekalo sa v nepríjemných podmienkach, keďže bolo celý deň chladno a daždivo.

 

V časovke jednotlivcov sa Tomáš Nagy umiestnil na 2. mieste v kategórií Muži B, celkovo obsadil tretie miesto. Na 3. mieste v kategórií Masters B skončil Jurajov zverenec Ľuboš Oravec (celkovo ôsmy).

 

MeridaRoad Cup pokračoval o deň neskôr v Perneku pretekmi s hromadným štartom. Trať viedla úsekom Pernek-Malacky-Kuchyňa-Rohožník-Pernek a finišovalo sa na Pezinskej Babe.Vo svojej kategórií Masters B zvíťazil Ivan Pašek. Zastúpenie sme mali v kategórií Muži B, kde najvyššie dokončil preteky na 10. mieste Roman Mužila. Za ním finišovali na 12. mieste Helmut PoschLukáš Jusko na štrnástom mieste.

 

Kompletné výsledky z 4. a 5. kola Merida Road Cup

Kompletné výsledky z 6. kola Merida Road Cup

 

Majstrovstvá Slovenska v polmaratóne – Martinský polmaratón

 

Náš bežec Marek Hladík sa v sobotu 23.5.2015 zúčastnil MSR v polmaratóne, ktorý sa konal v Martine. Na týchto pretekoch aj s medzinárodnou účasťou obsadil Marek výborné 10. miesto.

 

Marek Hladíkna ceste za 10. miestom na MSR v polmaratóne.

 

Vyjadrenie Mareka Hladíka: „Na moje prvé majstrovstvá Slovenska som sa veľmi tešil. Konali sa v Martine na polmaratónskej trati. Trať v centre mesta bola zložená zo štyroch 5km okruhov a záverečného 1,1km úseku. Štart bol o 16:00 poobede, čo mi príliš nevyhovuje, keďže mám radšej doobedné preteky. V podstate pršalo celý deň a hodinu pred štartom sa dážď ešte zintenzívnil a teda pršalo celý pretek. Na trati boli kaluže vody, na otočkách to nepríjemne šmýkalo, ale všetci mali podmienky rovnaké. Mne sa išlo prekvapujúco výborne a držal som sa vo väčšej skupinke, ktorá sa iba pár kilometrov pred cieľom rozpadla a každý to dobojoval sám. Do cieľa som prišiel s časom 1:16:06, čo v rámci MSR v polmaratóne znamenalo 10.miesto. So svojim výkonom som spokojný, keďže som si  zlepšil svoj „osobák“,  ale keby som si pred pretekom lepšie pozrel záverečný úsek trate, mohol som si lepšie rozložiť sily a čas by bol aj lepší.“

 

Kompletné výsledky MSR 2015 v polmaratóne

 

Budúci týždeň bude opäť kombináciou MTB a cesty. V Levoči sa 30.5.2015 uskutoční ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy, a 31.5.2015 budeme mať zastúpenie aj v Kálnici na KELLYS Bikefest maratóne. V ten istý deň sa bude konať aj cestný cyklomaratón v Seredi – Sereďmaratón, kde budeme mať najbohatšiu účasť.

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons