PROefekt team s účasťou na Majstrovstvách sveta v XCO

10.9.2015

 

Majstrovstvá sveta v cross country, Vallnord (Andorra)

 

Na štart pretekov kategórie U23 sa postavil náš pretekár Tomáš Višňovský. Podmienky na trati boli skutočne náročné, keďže trať bola po vytrvalých dažďoch totálne premočená. Tomáš sa aj napriek vysokému štartovému číslu dokázal v úvodnej časti pretekov prepracovať až na 35. miesto. Blato na trati ale znamenalo množstvo „behavých“ úsekov, čo Tomášovi vôbec nesedelo, až sa postupne prepadol na konečné 71. miesto. Tomáš neskrýval sklamanie, keďže cítil výbornú cyklistickú formu, ale nebol pripravený na takú porciu behania. Tréner Juraj Karas sa na margo jeho výkonu vyjadril podobne, pričom dodal, že za suchých podmienok mal Tomáš potenciál skončiť oveľa vyššie.

 

Pružinský MTB maratón

 

Na sobotu 6.9. bol pripravený už tradičný pretek v Pružine. Na trať s dĺžkou 45 kilometrov a prevýšením 1200 metrov sa postavili Juraj Karas, Vlado Hojdík, Tomáš SalákPeter Homola. Do cieľa napokon dorazil Vlado Hojdík na 2. mieste, Juraj finišoval na 3. priečke, a zvíťazil v kategórií 30-39 rokov. Tomáš Salák dorazil do cieľa šiesty, Peter Homola trinásty.

 

 

 

Juraj Karas zvíťazil v kategórií 30-39 rokov.

 

Vlado Hojdík obsadil 2. miesto.

 

ŠKODA Slovenský raj MTB maratón

 

Finále ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa aj tento rok uskutočnilo v Hrabušiciach. Na štart najdlhšej, 98 kilometrov dlhej trasy sa postavil náš pretekár Matej Fačkovec. Jednalo sa o dlhý, upršaný pretek a Matej napokon dobojoval tento maratón po takmer 4 a pol hodinách na 5. mieste.

 

Matej Fačkovec počas pretekov.

 

Valašská 50 MTB maratón, Vsetín

 

Na tomto horskom cyklomaratóne sme mali zastúpenie v podobe Roba SchwarzkopfaMiloša Sopka. Robo mal smolu, keďže kvôli defektu obsadil 12. miesto v kategórií 30-39 rokov. Miloš Sopko obsadil  vo svojej kategórií 5. pozíciu, čo znamenalo, že v celkovom poradí ČeskoSlovenskej MTB série obsadil v kategórií 40-49 rokov 1. miesto.

 

Nasledujúci víkend je na programe dvojkolo Slovenského pohára na ceste. Najskôr sa v sobotu 12.9. na Javorine uskutoční časovka do vrchu, ktorá bude zároveň aj Majstrovstvami Slovenska. O deň neskôr čaká na pretekárov tá istá disciplína, ale na Martinských holiach. Zastúpenie budeme mať aj na Tour de Magura MTB, ktoré sa uskutoční v sobotu 12.9. v Chvojnici.

 

PROefekt

 


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons