PROefekt súčasťou triatlonových pretekov SLOVAKMAN 226

8.8.2013

Český pohár FORD CZECHMAN TOUR a Slovenský pohár v dlhom triatlone pokračoval pretekom SLOVAKMAN 226 v Piešťanoch. Bol to pokus o malý Klagenfurt, ako stále opakovali usporiadatelia. V sobotu 3.augusta sa konal pretek na tratiach ironmana a na piešťanských tratiach si zmerala sily česká aj slovenská špička dlhého triatlonu. Nechýbali ale ani pretekári z Rakúska, Maďarska, Talianska, Holanska, Chorvátska, Francúzska a USA. Štartovná listina obsahovala cez 200 mien. Usporiadatelia pripravili kvalitný pretek so všetkým čo k tomu patrí. Od kvalitných pretekárov až po kvalitnú show v cieli a na javisku.

 

Na trať dlhu 226 km sa ráno vydali desiatky železných mužov, žien a štafiet, kde o umiestnenie zápolila aj štafeta PROefekt, zložená z 5 členov. Hobby zverenci trénera Juraja Karasa, Peter Ďuriač a Roman Suchánek si pozvali na boj s časom, teplom a súpermi ešte 3 kamarátov, bratov Ing. Juraja a Ing. Martina Žigu a MVDr.Pavla Valáška.  

 

Do studenej vody Váhu skočili ráno o 7h na trať dlhú 3,8km dvaja z našej štafety. Potom nás čakalo 180 km cyklistiky, ktorú sme rozdelili medzi troch a na záver, 42.2 km maratónskeho behu si opäť podelili medzi seba traja z tímu. Pretek ešte sťažilo extrémne teplé počasie s teplotami nad 36 stupňov.

 

Zaklapnúť pedál a ide sa na trať

 

Najlepšia štafeta zvládla celú náročnú trať za 7h51min a najlepší jednotlivec za 8h52min.

 

Tohle byly extrémní podmínky, které nesvědčí těžkotonážním závodníkům jako já. I proto spousta soupeřů vzdala. A i proto se časy pohybovaly daleko od osobních rekordů," priznal po dobehnutí do cieľa víťaz pretekov Petr Vabroušek.

 

Štafeta PROefekt dosiahla konečný čas 10h17min a celkové 18.miesto z 34 dokončených tímov ( čiastkové dosiahnuté výsledky po jednotlivých úsekoch: 29. v plávaní, 8. v cyklistike, 23. v behu )

 

Extrémný teplotný masaker, ktorý urobilo tropické teplé sobotňajšie počasie, neodradilo nadšených hobby zverencov sa popasovať s konkurenciou bez rešpektu. Nikto z nás nie je špecialista plavec, cyklista či bežec ale odhodlanie a nasadenie pre prežitie spoločnej športovej emocie bolo určite profesionálne. Bola to naša prvá skúsenosť s takým podujatím.

 

Najskúsenejší triatlonový člen štafety Juraj Žigo sa vyjadril: " Výsledok je super. Byť 52 centil štartového poľa štafiet medzi triatlonovými tímami je skvelé. Niekoľko celkom dobrých tímov sme aj porazili. Cyklistická časť bola famózna a aj pri ostatných sme držali krok. Keďže to robíme ako hobby a nie ako ďaľší job, mám z toho dobrý pocit. Nech nám to ešte chvíľu vydrží a určite sa hecneme k podobným športovým aktivitám."

 

 

Predávka štafety v cyklistickej časti

 

Roman Suchánek tiež povedal svoje pocity: "Bolo zaujímavé stretnúť takú partiu ľudí. Ďakujem všetkým za super akciu a skvelé športové výkony."

 

Palo Valašek povedal: "Nechcem aby to pôsobilo ako lacné klišé, ale úprimne by som sa chcel všetkým poďakovať, že ste ma zobrali do partie. Bol to pre mňa aj napriek šialenému teplu, asi jeden z najväčších športových zažitkov v živote."   

 

Peter Ďuriač nakoniec dodal: "Som veľmi šťastný že sme dali dokopy spoločnú štafetu, aj keď sme ju doladili za mesiac a pol. Mne ten športový deň prešiel veľmi rýchlo. Určite zorganizujeme nejakú ďalšiu zaujímavú myšlienku, kde dokážeme inšpirovať a motivovať aj ďalších hobby zverencov PROefektu. Rodák z Pieštanoch, zverenec PROefektu a časovkársky špecialista, Milan Tupý nám technickou podporou a radami tiež veľmi pomohol. Preto mu týmto ďakujeme. "

 

 

Zverenec PROefektu, Milan Tupý, v rozhovore s pretekármi Petrom Ďuriačom a Romanom Suchánkom

 

 

Inak klobúk dole pred športovcami, to čo v sobotu v Piešťanoch všetci dokázali, je neuveritelné. Moderator bol tiež skvelý, bravúrne to všetko odmoderoval a ústa sa mu nezavreli až do konca preteku.

 

 

Spoločné dobehnutie do cieľa

 

 

Hobby zverenci majú rôzne ciele. Niekto chce byť zdravý, tak sa pravidelne udržuje v kondícii, iní chcú len dobre vyzerať, cítiť sa skvele, užívať si endorfíny. Sú aj náročnejší, ktori chcú pretekať a neboja sa merať s inými.  Našim cieľom je posúvať svoje hranice. Budeme radi ak sa k nám na podobné akcie pridajú aj ďalší zverenci Juraja Karasa z PROefektu, ak takéto spoločné akcie vnímajú motivačne a myslia to naozaj vážne.

 

Chceme v budúcnosti niečo dosiahnuť alebo aspoň prekonať samých seba.

 

Kompletná štafeta po dokončení pretekov

 

Peter Ďuriač

Člen štafety a zverenec PROefektu


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (1)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons