PROefekt s dvoma celkovými víťazstvami v Slovenskom pohári XCO a ďalšími výbornými výsledkami

23.9.2016 | priemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnotenie

ISTROFINAL MTB maratón, Snežnica, 17. 9. 2016

V Snežnici sa uskutočnil MTB maratón, ktorý bol výrazne poznačený daždivými podmienkami. Na rozbahnenej a premočenej trati si najlepšie počínal Juraj Karas, ktorý preťal cieľ ako celkový víťaz. Vlado Hojdík zase triumfoval v kategórií 19-29 rokov. Tretiu priečku vybojoval medzi štyridsiatnikmi Daniel Strelička.

 

Juraj Karas si s ťažkými podmienkami poradil v Snežnici najlepšie.

 

Aj Vlado Hojdík sa postavil na najvyšší stupienok.

 

ŠKODA Singletrack MTB maratón, Košice, 17. 9. 2016

V Košiciach vyvrcholil Slovenský pohár v XCM posledným pretekom na veľmi technickej trati. Pretekárov privítalo na rozdiel od Snežnice priaznivé počasie. Výborne si v konkurencii zahraničných pretekárov počínali na 50km trati juniori PROefektuVladimír Salášek obsadil druhé, Mišo Lovecký tretiePatrik Chromiak 5. miesto. Na kratšej, 22km trati zvíťazil celkovo Jakub Jenčuštretí skončil Matej Piga z PROefekt Košice. Druhý medzi juniormi bol Michal Vávra.

 

V Košiciach si Jakub JenčušMatej Piga vybojovali prvé a tretie miesto.

 

Vlado Salášek si na košických trailoch prišiel po druhé miesto.

 

Finále Slovenského pohára v XCO, Ružomberok, 18. 9. 2016

Na Malinom Brde sa skončila sezóna XCO. Naši pretekári sa presadili nielen v týchto pretekoch, ale aj v celkovom hodnotení seriálu. Robo Schwarzkopf zvíťazil v preteku medzi Masters A, a vyhral aj celý Slovenský pohár vo svojej kategórií. Medzi juniormi podal výborný výkon Samo Mikolajčík, keď si vyjazdil tretiu priečku. Presadili sa aj mládežníci – mladšia žiačka Tamara Sochanová skončila na 3. mieste. Medzi staršími žiakmi skončili Matej PigaFlorián Papcun na tretej a štvrtej pozícií. Matej Piga zároveň vyhral celkovo vo Slovenskom pohári. V kategórií ELITE a U23 sa štyria naši pretekári dostali do elitnej osmičky. Tomáš Višňovský obsadil tretie miesto, Tomáš Salák skončil piaty, Vlado HojdíkJuraj Karas obsadili 7.8. miesto. V absolútnom hodnotení kategórie ELITE skončil Tomáš Višňovský na 2. mieste.

 

Tomáš Salák prichádza do cieľa na piatej priečke.

 

Matej Piga ako celkový víťaz SP medzi kadetmi.

 

Na budúci týždeň sa predstavíme v českom Mikulove na NOVA Cupe, kde si zmeriame sily v konkurencií elitných českých horských cyklistov. Nakoľko sa sezóna MTB chýli ku koncu, tak viacero pretekárov už bude finišovať sezónu. Niektorí ale budú naplno zaberať až do decembra, kedy vyvrcholí sezóna aj v cyklokrose.

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons