PROefekt na Stupavskom maratóne úspešný

31.7.2013

 

V sobotu 27. júla 2013 sa konal tradičný MTB maratón pri Bratislave - Stupavský maratón. Tento maratón býva pravidelne veľmi kvalitne obsadený a organizačne na výbornej úrovni, preto zverenci PROefektu nemohli chýbať.

 

Na pretekárov boli pripravené 4 verzie tratí, 105,76,42 a 25 kilometrová. Pretekov sa zúčastnili Juraj Karas, Helmut Posch, Matej Fačkovec a ďalšie zverenkyne PROefektu Andrea a Zuzana Juhásové. Nechýbalo ani početnejšie zastúpenie zverencov PROefektu z radov hobby. Juraj, Helmut, Matej a Zuzana štartovali na 42 kilometrovej trati a Andrea štartovala na 76 kilometrovej trati.

 

Na štarte všetkých tratí bola slušná konkurencia, prišli pretekári až z 15 krajín, čo bolo ešte o 5 viac ako na minulom ročníku. Na štart pretekov sa celkovo postavilo 725 pretekárov. Súčasťou maratónu boli aj preteky detí, ktorých sa zúčastnilo viac ako 270. Práve tento údaj je veľmi pozitívny a len potrvdrzuje, že momentálne je o cyklistiku záujem aj medzi deťmi.

 

Sestrám Juhásovým sa opäť darilo a zvíťazili vo svojich kategóriach. Zuzana Juhásová zvíťazila na 42 kilometrovej trati s časom 2:00:15 pred Rabatínovou Michaleou (BMX Košický Šarkaň) a Karin Bäumlovou (CK Falange Bratislava). Andrea na dlhšej 76 kilometrovej trati i napriek pádu porazila druhú Stanislavu Fajtovú (AONE) o takmer 10 minút a potvrdila, že majstrovský dres je v správnych rukách.

 

Zuzana zvíťazila na 42 kilometrovej trati (na obrázku hore) a Andrea na 76 kilometrov dlhej trati (na obrázku dole)

 

Zo zverencov PROefektu, sa najlepšie umiestnil Matej Fačkovec na 2.mieste v celkovom poradí, aj vo svojej kategórii. Juraj Karas obsadil na 42 kilometrovej trati 4. miesto vo svojej kategórii.

 

Juraj Karas obsadil na Stupavskom maratóne 2013 4. miesto vo svojej kategórii

 

Na druhý deň pokračovala Stupava Trophy behom, ktorého sa zúčastnilo ďalších 110 pretekárov. Týchto pretekov sa PROefekt nezúčastnil. Víťazstvo si pripísal Martin Matúšek (LUMATEC) v čase 1:05:53.

 

Celkovo sa na Stupavskom maratóne predviedlo 1106 pretekárov a z toho 41 absolvovalo dvojkombináciu MTB maratatón + nedelňajší beh.

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons