PROefekt na Fatranskom maratóne a Sereď maratóne

5.6.2013

 

Fatranský MTB maratón 1.6.2013

 

V sobotu, na deň detí, sa konal v Rajeckých Tepliciach tradičný Fatranský MTB maratón. Preteky poznačilo nepriaznivé počasie. Celá trať bola ako bahenné kúpele a fyzicky aj technicky preverila pretekárov do posledného detailu.

 

Z pretekárov PROefektu sa zúčastnil mladý Adam Szász, ktorý štartoval na 25 kilometrovej trati. Viac o pretekoch nám na druhý deň povedal Adam:

 

"Na pretekoch sa mi išlo super, skončil som tretí z celej 25 km trate. Išlo sa mi dobre hlavne v kopcoch, keby som nepokazil niektoré zjazdy, mohol som byť aj druhý. Dnes sa cítim dobre, nie som unavený ani ma nič nebolí."

 

Adam Szász na pódiu Fatranského MTB maratónu

 

Adamovi prajeme veľa úspechov a ďalší výkonnostný posun.

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Sliezsky vrchár 1.6.2013

 

Časovka do vrchu na Sliezky dom je každoročnou výzvou aj pre tých najlepších "vrchárov". Milan Kováč, člen PROefekt teamu, sa zúčastnil týchto pretekov. Vzhľadom na jeho somatotyp, mu tento pretek vyhovoval. Viac nám povedal o pretekoch Milan:

 

"Od začiatku sa išlo hneď ostré tempo a asi po kilometri som stratil kontakt s vedúcou skupinkou. Potom sa vytvorila asi 4 členná skupinka, kde som si dirigoval tempo.  Mal som dosť síl aj na finiš, kde som na koniec prišiel 7. So svojim výkonom som spokojný a dúfam že to bude len lepšie."

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Sereď maratón 2.6.2013

 

Sereď maratón je cestný pretek, ktorého trať vedie medzi viacerými obcami v okolí Serede. Priestory štartu a cieľa sa nachádzali v centre Serede a dojazd do cieľa bol veľmi komplikovaný. Na štart sa postavili traja pretekári PROefektu, Ján Subovtis, Andrej Grujbár a Pavol Dohnányi.

 

Ján Subovits v úniku

 

Andrej a Palo mali za úlohu čo najviac pomôcť Janovi Subovitsovi k víťazstvu. Tradične preteky zasiahlo niekoľko pádov a veľký počet únikov. Naštastie naši pretekári sa do žiadneho pádu nezamotali. V cieli sa po úniku tesne pred cieľom tešil Ján Subovits z celkového druhého miesta a prvého v kategórii. Preteky ďalej komentuje Ján Subovits:

 

"Počas celého maratónu sa mi išlo veľmi dobre. Trať nebola veľmi členitá, čo nehralo v môj prospech. Početný balík sa držal dlho po hromade, až na jeden väčší pád ktorému sa mi podarilo vyhnúť. Celý priebeh pretekov bol veľmi rýchly, čomu zodpovedá aj výsledný čas v cieli. Mal som viac pokusov dostať sa do úniku ale všetky kvôli silnému vetru a početnej hlavnej skupine stroskotali, až na ten posledný. Sám som neveril že ho dokážeme udržať, hlavná skupina nám stále dýchala na chrbát, ale nakoniec sa to podarilo."

 

Ján Subovits v špurte o víťazstvo

 

Andrej Grujbár dokončil preteky na 7. a Pavol Dohnányi na 9.mieste. v kategórii.

 

Ján Subovits na pódiu Sereď maratónu

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Viac o Sereď maratóne si môžte pozrieť v tomto videu:

 

 

 

PROefekt

 

 


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons