PROefekt Ghost team so štartom na svetovom pohári aj výbornými výsledkami mládežníkov

24.5.2016

Svetový pohár v horskej cyklistike - XCO, Albstadt, 22. 5. 2016

 

Pretekár PROefekt Ghost teamu Tomáš Višňovský sa predstavil na „sveťáku“ v Albstadte, pričom to bol jeho premiérový štart v kategórií ELITE. Po štarte z chvosta štartového poľa napokon obsadil 130. miesto. Tomáš k týmto pretekom povedal: „Na štarte to bol naozajstný boj o pozíciu. 157 jazdcov odštartovalo úzkymi cestičkami a bola len otázka času, kedy sa to upchá a bude sa čakať. Len po zavádzačke som mal stratu 4 minúty. Snažil som sa ale pokračovať naplno. Trať bola plná, pretekári boli všade. V strmých kopcoch som sa prebíjal ako som len mohol a aj v zjazdoch som poriadne riskoval. Posúval som sa pomaly dopredu, i keď strmé výjazdy mi dávali riadne zabrať. Doslova som musel hľadať čo najľahší prevod. Postupne mi začali tuhnúť nohy. Prepadal som sa dozadu ale stále som bojoval na maximum. Nakoniec som bol odvolaný limitom 80%. Bola to dobrá skúsenosť k blížiacim sa MS v Novom Meste na Morave. Verím, že tam podám oveľa lepší výkon.“

 

Ghost Lector World Cup dostal v Albstadte poriadne zabrať. Na fotke Tomáš počas tréningu.

 

 

Karloveský kros, 21. 5. 2016

 

Na tomto podujatí sa medzi mužmi predstavil Tomáš SalákPROefekt Ghost teamu. Tomáš napokon zvíťazil. Štvrtú priečku obsadil Matej Fačkovec.  Pre mládežnícke kategórie bol tento pretek zároveň aj ďalším kolom Slovenského pohára v XCO. Juniori PROefektu Vlado Salášek, Samo MikolajčíkMichal Lovecký sa zmestili do TOP 10, keď obsadili 6., 7. a 10. miesto. Medzi staršími žiakmi skončil Matej Piga štvrtýTomáš Piga siedmy /obaja z tímu PROefekt Košice/.

 

Tomáš Salák na najvyššom stupienku.

 

RoadCycling Grand Prix – Košice, 21. – 22. 5. 2016

 

V Košiciach sa konalo podujatie zložené zo sobotnej časovky a nedeľných pretekov jednotlivcov. Tieto preteky boli aj súčasťou Slovenského pohára na ceste pre mládežníkov. Pretekár PROefekt Ghost teamu Adam Szász v časovke vybojoval 3. miesto, a v pretekoch finišoval piaty /4. vo svojej kategórií/. V časovke medzi kadetkami dominovala Hanka Horváthová. Starší žiaci Tomáš Opet a Florián Papcun vyjazdili 3. a 9. miesto. Medzi kadetmi skončil Marek Bugár tretí. V pretekoch jednotlivcov Marek Bugár aj Hanka Horváthová obsadili druhú pozíciu. Junior Vlado Salášekstarší žiak Tomáš Opet skončili zhodne na  siedmom mieste.

 

Adam Szász tretí v časovke.

 

Pred štartom preteku jednotlivcov, kde Adam finišoval celkovo piaty.

 

Hradní Okruh MTB maratón, 21. 5. 2016

 

Na horskom maratóne v českom Brumove zastupoval PROefekt Ghost team Vlado Hojdík. V pomerne silne obsadenom preteku mu tesne uniklo pódium, napokon obsadil na 52km trati 4. miesto so stratou približne 3 minút na víťazného  Karla Hartla.

 

 

Vlado Hojdík počas a po pretekoch.

 

Sereďmaratón, 22. 5. 2016

 

PROefekt Ghost team sa predstavil na tomto cestnom preteku v zložení Juraj Karas, Tomáš Salák a Vlado Hojdík. Na trati s dĺžkou 116km sa nachádzali viaceré selekčné kopce, a vo vedúcej skupine zostali napokon Juraj a Vlado. Tesne pred cieľom unikol Ľubo Malovec s Martinom Kostelničákom, ktorí svoj únik dotiahli až do cieľa. Juraj Karas si napokon vybojoval celkové 3. miesto /druhý vo svojej kategórií/, keď vyhral špurt hlavnej skupiny. Vlado Hojdík dokončil taktiež v hlavnej skupine na 14. priečke.

 


 

Prejazd horskej prémie Havran, kde sa pole poriadne potrhalo.

 

Juraj Karas došpurtoval po tretie miesto.

 

Juraj Karas došpurtoval po tretie miesto.

 

Nasledujúci víkend sa predstavíme na horských maratónochLevočských vrchoch a na Skalke pri Kremnici. Mládežníci sa ukážu na podujatí s názvom Malý závod míru v českom Lanškroune. Samozrejmosťou bude aj účasť na viacerých pretekoch počas BIKEFESTU – či už eliminátor, extrémny výšľap, alebo horský maratón.

 

PROefekt

 


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons