PROefekt cez víkend s dvoma majstrovskými titulmi a "double"

22.7.2013

 

Cez víkend 20.-21.7.2013 sa konali Majstrovstvá Slovenska v cross-country eliminator a olympic, ktoré boli jedným z vrcholov sezóny pre niektorých pretekárov PROefektu. V neďelu 21.7.2013 sa konali aj Majstrovstvá Slovenska v preteku jednotlivcov s hromadným štartom v cestnej cyklistike pre kategórie Masters.

 

Majstrovstvá Slovenska v XCE a XCO, 20.-21.7.2013, Košice

 

V novej pretekárskej discipline cross-country eliminator štartovali zverenkyne PROefektu sestry Juhásové a kadet Adam Szász.

 

Sestry Juhásové mali konkurenciu hlavne v Michaele Malárikovej (CK SKI-BIKE SPORTMED Bratislava). Dokázali si s ňou ale výborne poradiť, keď Andrea zvíťazila a stala sa majsterkou Slovenska v cross-country eliminator a bol to jej premiérový titul v tejto disciplíne. Jej sestra Zuzana obsadila štvrté miesto. Takto okomentovala svoj výkon Andrea:

 

"So sobotným výkonom v XCE som maximálne spokojná. V rozjazde som spravila dve chyby, z ktorých som sa poučila a vo finále som išla bezchybnú jazdu. Som veľmi rada, že sa mi podarilo zvíťaziť a získať titul, v dispicline, ktorú som predtým nikdy nešla."

 

Zuzana nebola so 4. miestom úplne spokojná:

 

"Eliminator mi absolútne nevyšiel, keď sa mi na štarte nepodarilo hneď zapnúť do pedálu. Okamžite som stratila kontakt s ostatnými a už sa mi stratu nepodarilo dobehnúť"

 

Adam Szász pretekal v kategórii dorastenci, ktorá sa skladala zo všetkých mládežnických kategórii okrem juniorov. V početnej konkurencii 20 pretekárov obsadil 7. miesto.

 

Kompletné výsledky MSR XCE nájdete TU

 

V tradičnej disciplíne horskej cyklistiky cross-country olympic mal PROefekt početnejšie zastúpenie. V ženskej kategórii pretekali sestry Juhásové (CK Svätý Jur), v kategórii mužov Elite a U23 Tomáš Višňovský (PROefekt team) a Matej Faćkovec (CK AB Sereď) a v kategórii Masters B Ivan Haas (CK BB).

 

Po titule v XCE sme verili sestrám Juhásovým na titul aj do pretekov cross-country olympic. Tento krát sa to však Andrei ani Zuzane nepodarilo a obsadili 2. a 3. miesto. Teraz sa však vymenili, keď Zuzana porazila sestru Andreu a stala sa viecmajsterkou Slovenska v XCO.

 

Andrea Juhásová svoj výkon okomentovala takto:

 

"V nedeľu na XCO som doplatila na zbrklú jazdu v zjazde po lúke. V jednej z posledných zákrut som zachytila riaditkami kolík a nepríjemne som padla. Po páde som sa snažila ešte dobehnúť súperky, ale opäť som spravila chybu a padla. Prestalo mi fungovať radenie a už som si len kontrolovala tretie miesto. Veľmi ma mrzí, že ma tieto pády pripravili o možnosť popasovat sa o titul, pretože si myslím, ze sme Jurajom v tréningu odviedli výbornú prácu a moja forma bola výborná."

 

Zuzana mala z pretekov takéto pocity:

 

"V nedeľu na XCO sa mi išlo dobre, ale strácala som v technických pasážach. S prehľadom som si udržala druhu pozíciu."

 

Zuzana Juhásová v sekcii Lami jumps

 

V mužskej kategórii PROefekt team mal Tomáša Višňovského a ďalšieho zverenca PROefektu Mateja Fačkovca. Tomáš mohol atakovať najvyššie priečky ale zbrzdili ho technické problémy. Viac nám povedal Tomáš:

 

"V pretekoch som skončil 10. a v U 23 4, ale len kvôli tomu, že som nemal bicykel v dobrom technickom stave. Padala mi vpredu reťaz za prevodník. Bola ten moja chyba a po fyzickej a psychickej stránke ma Juraj pripravil výborne."

 

Tomáš Višňovský v kamenistej sekcii trate

 

Tréner PROefektu Mgr. Juraj Karas, PhD. bol spokojný z dobrej formy Tomáša ale sklamaný z jeho zanedbania technického stavu bicykla. Viac nám povedal Juraj:

 

"V prvom rade musím Tomáša pochváliť za prístup k príprave, ktorú odrobil. V druhom rade viem, že v niektorých veciach je Tomáš neporiadny a nedôsledný. Tomáš si musí uvedomiť, že väčšinou na to bude doplácať  sám. Tento pretek je toho príkladom. Z chýb sa dúfam poučíme a ideme ďalej. Je pred nami ešte dlhá cesta."

 

Matej Fačkovec v kategórii mužov Elite obsadil 17.miesto a v kategórii U23 7.miesto. Ivan Haas obsadil v kategórii Masters B 5.miesto.

 

Matej Fačkovec skáče skoky v sekcii Lami jumps

 

Kompletné výsledky MSR XCO nájdete TU

 

Majstrovstvá Slovenska v cestnej cyklistike Masters pretek s hromadným štartom, 21.7.2013, Sokolovce

 

Vrchol "cestárskej" sezóny pre kategórie Masters sa konal na zvlnenom okruhu v Sokolovciach. PROefekt team mal opäť početné zastúpenie v kategórii mužov B, štartoval Juraj Karas, Ján Subovits, Patrik Spanyo, Filip Lašut a Helmut Posch a ďalší zverenec PROefektu Erik Vicen. V kategórii Masters D mal PROefekt team favorita pretekov Milana Tupého.

 

"Majstrovský" okruh sa skladal z jedného dlhého stúpania a asi 6 krátkych, ale veľmi strmých stúpaní. Na okruhu bola jedna rovinatá pasáž, dlhá asi 10 kilometrov, kde fúkal silný protivietor a pretekári si neoddýchli ani tam.

 

Preteky kategórie mužov B sa vyvíjali tradičným spôsobom, keď už v prvom stúpaní kúsok po štarte sa šlo vysoké tempo a niektorý pretekári to skúšali do samostatných únikov. V jednom z nich bol aj Juraj Karas. Po jeho stiahnutí sa ale podarilo vzdialiť pelotónu Helmutovi Poschovi, ktorý išiel v samostatnom úniku takmer 70 kilometrov a potom bol dostihnutý vedúcou skupinou. V nájazde do posledného kola tak vchádzala asi 20 členná skupina. Pod najťažší kopec, kde sa mali vyselektovať tí najlepší pretekári, rozbehol vysoké tempo Helmut Posch. Následne si veľmi dobre poradli s konkurenciou Juraj Karas a Ján Subovits, keď obidvaja ostali vo vedúcej 5-člennej skupine. Táto skupina sa už nerozdelila a v špurte zvíťazil Ján Subovits a Juraj Karas obsadil 2. miesto. PROefekt team zaznamenal druhý "double" v posledných dvoch pretekoch. Erik Vicen obsadil na neho veľmi pekné 7.miesto, Filip Lašut dokončil 14ty a Helmut Posch 17ty.

 

Pódium mužov B, 1. miesto Ján Subovits,2. miesto Juraj Karas,3. miesto Karol Baďura (Finančné centrum Team)

 

V kategórii Masters D si pripísal ďalší majstrovský titul Milan Tupý, keď o 3 sekundy predbehol Mariána Hlbockého (CK Trnava).

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (1)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons