Po víťazstvách v Stupave PROefekt team znovu aj v TV

19.1.2016

V Stupave sa v dňoch 16. – 17. januára uskutočnila tradičná akcia s názvom STUPAVA WINTER TROPHY MTB & RUN. V sobotu bolo na programe 25km pre bikerov aj bežcov, nedeľa patrila iba bežcom, ktorí pretekali na 10km trati.

Vydarený štart do sezóny predviedli juniori PROefekt teamu, keď medzi bikermi jednoznačne ovládli kategóriu do 18 rokov. Zvíťazil Michal Vávra pred Patrikom Chromiakom, a na pódiu ich doplnil Vladimír Salášek.

 

Michal Vávra (č. 162) a Patrik Chromiak (č. 7) obsadili v kat. do 18 rokov prvé dve priečky.

 

Naopak, veľkú smolu mal Tomáš Višňovský. Aktuálnemu majstrovi SR v MTB maratóne organizátori neumožnili štartovať z predných miest, a tak musel štartovať z hĺbky štartového poľa. Hneď po štarte sa zaplietol do pádu. Výsledkom bola poškodená predná brzda, s ktorou musel absolvovať celý zvyšok preteku, čo vzhľadom na podmienky bolo značne limitujúce. Skvelou stíhacou jazdou prešiel takmer celým štartovým poľom a obsadil celkové tretie miesto.

 

Tomášove vyjadrenie: „Po rozjazdení cca 5 min pred štartom som sa chcel postaviť dopredu, bohužiaľ som sa tam už nedostal, pretože tam dali závoru a poslali ma dozadu. Tak som sa poslušne zaradil asi na 100. miesto. Štart bol dosť úzky - ledva traja pretekárisa vošli do jednej rady. Dosť ma to znepokojovalo pretože to zaváňalo pádom. Moje obavy sa aj potvrdili, keď kúsok po štarte zavadili pretekári o seba a ja som sa ocitol medzi nimi. Rýchlo som sa postavil a počas jazdy som zrátal škody –prasknutá predná brzda, rozbité koleno... Nevadí,pokračoval som ďalej. Celý úvodný 3km asfalt som šiel zaľahnutý a úplne naplno. Úvodné stúpanie som len počítal predbehnutých ľudí, a potom som sa pýtal pretekárov na poradie, aby som mal aspoň malý prehľad. Kúsok pod Bielym krížom som sa dotiahol na druhého, ale po krátkom zjazde som sa ocitol na zemi, lebo som si neuvedomil, že mám nefunkčnú prednú brzdu. Postavil som sa a vedel som, že s jednou brzdou to na snehu pôjde v zjazde veľmi ťažko, a nechcel som riskovať zranenie. Pretek som došiel v pokojnom tempe na 3. mieste. Plánoval som ísť v nedeľu aj beh, ale vzhľadom na udreté koleno sme to zavrhli.“

 

Tomáš Višňovský počas svojej stíhačky.

 

Takto musel Tomášzjazdovať s poškodenou brzdou.

 

V nedeľu sa konal beh na 10-kilometrovej trati. Náš zástupca Marek Hladík si s prehľadom postrážil súperov a zvíťazil časom 36:16.

 

Po štarte nedeľnej 10-ky – Marek Hladík na čele.

 

Marek si osamotený beží pre triumf.

 

Na margo svojho výkonu Marek skonštatoval: „Stupavský maratón na 10 km sa mi bežal veľmi dobre. Snažil som sa utiecť súperom hneď od štartu a urobiť si náskok, čo sa mi aj podarilo. Po stúpaní asi v strede trate som sa snažil na zľadovatenom povrchu v lese a záverečnom zbehu o udržanie náskoku až do cieľa. S výsledným časom som s ohľadom na podmienky spokojný, ale samozrejme v príprave nezaspíme na vavrínoch a ideme sa posúvať zas o krok ďalej.“

 

Marek v cieli počas interview pre RTVS.

 

Víťaz nedeľnej 10-ky Marek Hladík.

 

Rozhovor s Marekom uverejnený na RTVS nájdete tu (rozhovor začína 12:53).

 

Pretekári PROefekt teamu sa týchto pretekov zúčastnili iba v rámci spestrenia ich prípravy. Na preteky nastúpili z plného tréningu bez toho, aby sa špeciálne zamerali na toto podujatie.

 

PROefekt

 


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons