MSR v horskej cyklistike s dvoma majstrovskými titulmi

27.7.2017 | priemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnotenie

Majstrovstvá Slovenska v horskej cyklistike, Banská Bystrica 22. – 23. 7. 2017

V Banskej Bystrici bol na programe domáci vrchol sezóny pre horských cyklistov. V stredisku Šachtičky sa konali národné majstráky v eliminátore ako aj v olympijskom cross country.

XCE – eliminátor

V eliminátore si naši pretekári vybojovali 2 medaily. O zlatú sa postaral Jakub Jenčuš z klubu PROefekt Košice, keď ovládol kategóriu kadetov. Strieborný majstrovský kov si vyšpurtoval dvadsaťtrojkár Filip Sklenárik v spojenej kategórií ELITE, U23 aj juniorov. V tejto kategórií nám patrili ďalšie dve miesta v TOP5 – štvrté miesto obsadil Marek Solin a piaty skončil Tomáš Višňovský.

Kadet Jakub Jenčuš ako čerstvý majster Slovenska v eliminátore

XCO – cross country

Vyvrcholenie prišlo na nedeľnom XCO, ktoré bolo ešte úspešnejšie – kde nám na konto pribudlo 6 medailí. Majstrovský titul si medzi mladšími žiačkami vybojovala Tamara Sochanová vo farbách PROefekt Košice. Druhé miesta obsadili Jakub Jenčuš v kat. kadetov, Hana Horváthová medzi kadetkami a Robo Schwarzkopf v kat. Masters A.

Filip Sklenárik ako jediný z eliťákov a dvadsaťtrojkárov získal medailu v oboch disciplínach

Bronzovú medailu bral Filip Sklenárik v kategórií ELITE a U23. Smolu mal Tomáš Višňovský, ktorý pre problémy s kľukou spadol z druhého miesta na nepopulárnu „zemiakovú“ priečku. Bronz si vyjazdil aj Kristián Jánošík medzi juniormi, kde ho v TOP5 doplnil Samo Mikolajčík.

Komentár Tomáša Višňovského: „V prvom kole som to prepálil a potom som si musel trochu zvoľniť. Od tretieho kola som sa chytil a šiel som stále svoje tempo na druhom mieste. V predposlednom kole mi odpadla kluka, a musel som bežať do depa kde sme to narýchlo opravili, ale predbehli ma Filip s Maťom Ulíkom. Do cieľa som šiel už len na istotu, aby mi kluka neodpadla znovu. Pretek bolel, nakoľko sme absolvovali sústredenie v Livignu a ešte som cítil únavu. Takáto intenzita hneď po návrate bola pre telo veľký šok. Trať bola pekná a technická, no zároveň krátka a veľmi rýchla."

Vyjadrenie Jakuba Jenčuša: „S víkendovými MSR som veľmi spokojný. V sobotu som získal titul v eliminátore, čo je môj zatiaľ najväčší úspech. Celé preteky som sa snažil neurobiť žiadnu chybu a do finále som sa dostal s najlepším časom z kvalifikácie. Do nedeľného XCO, ktorého trať bola veľmi rýchla a korenistá som išiel s najvyššími ambíciami. Po štarte som sa držal vpredu a ostali sme len ja a Marek Trnka, ktorý mal v poslednom kole lepšie nohy a skončil som na 2. mieste. Chcem poďakovať trénerovi Jurajovi Karasovi a všetkým, ktorí ma podporujú.“

Spokojnosť s výkonmi a umiestneniami vyjadril aj tréner Juraj Karas, ktorého mrzela jedine strata striebornej medaily kvôli problémom Tomáša Višňovského.

Tomáša zastavila odtrhnutá kľuka

Víťazná mladšia žiačka Tamara Sochanová

Hanka Horváthová na striebornom stupienku

Kristián Jánošík bral na Šachtičkách bronz 

Po minuloročnom víťazstve Robo znovu na bedni, tentokrát druhý

Samo Mikolajčík si vyjazdil 5. miesto a miestenku na ME v Taliansku

Naši jazdci sú už v dejisku Majstrovstiev Európy v Taliansku – tu sa predstavia Tomáš Višňovský medzi elitou, Filip Sklenárik v kat. U23, Kristián JánošíkSamo Mikolajčík sa porovnajú s juniorskou európskou špičkou. Spoločne s nimi cestoval aj reprezentačný tréner horských cyklistov Juraj Karas.

Ostatných čaká ďalšie kolo Slovenského pohára na ceste v Kráľovej pri Senci. V Stupave na MTB maratóne sa bude bojovať o body do Slovenského pohára v XCM a v Sokolovciach sa pôjde Merida Road Cup.

 

PROefekt

 

 

 


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons