Milan Tupý majstrom Slovenska v časovke

10.6.2013

 

Cez víkend 9-10.6.2013 sa pretekári PROefektu zúčastnili na Oravskom cyklomaratóne v Dolnom Kubíne a Majstrovstiev Slovenska v časovke jednotlivcov pre kategórie Masters.

 

Oravský cyklomaratón, 8.6.2013, Dolný Kubín

 

V Dolnom Kubíne sa za výnimočne pekného slnečného počasia konal 6. ročník MTB maratónu, ktorý bol zaradený aj do slovenského pohára v cros - country maratóne.

 

Pretekov sa z PROefekt teamu zúčastnili Tomáš Višňovský a sestry Juhásové. Tomáš a Andrea štartovali na 39 kilometrovej trati a Zuzana na 66 kilometrovej trati. Trať bola velmi rýchla miestami vlhká ale prevažne sa jazdilo na tvrdom povrchu. Organizátori pretek zvládli na výbornú.

 

Od Tomáša Višňovského sme čakali plnohodnotný výkon a tomu zodpovedajúce umiestnenie. Tomáš tieto očakávania naplnil. Od štartu pretekov udával tempo a jediný, kto dokázal jeho tempo tolerovať bol Ján Gallik (Kaktus bike team Bratislava). Ďalší priebeh pretekov nám opísal Tomáš:

 

Tomáš Višňovský sa občerstvuje na asfaltovej pasáži pretekov

 

"Od začiatku pretekov som sa snažil čo najviac rozdeliť štartovné pole. To sa mi podarilo a o víťazstvo som nou pretekal iba Ján Gallik. V zjazdoch som bol rýchlejší ale vždy som Jana počkal a v kopcoch sme jazdili spoločne. Nakoniec som Janovi poodskočil v jednom z posledných zjazdov. Naneštastie som hneď na to mal pád, natiahol som si zadný stehenný sval. Medzitým ma Ján Gallik dobehol a počkal, dokým som sa nedal do poriadku a spolu sme pokračovali v jazde. Bojovali sme o víťazstvo až na cieľovú pásku. V špurte som bol silnejší a preteky som vyhral."

 

Tomáš Višňovský v cieľovom špurte poráža Jana Gallika

 

Sestry Juhásové sa rozdelili medzi dve trate s cieľom zvíťaziť na dvoch frontoch. To sa im bezproblémov podarilo, keď Andrea zvíťazila na 39 kilometrovej trati a Zuzana na 66 kilometrovej trati. Zuzana "nadelila" druhej pretekárke v poradí takmer 40 minút a ukázala tak svoj neustály výkonnostný rozvoj. Zuzana si týmto víťazstvom upevnila svoje prvé miesto v priebežnom poradí slovenského pohára v cross - country maratóne.

 

Hodnotenie trénera: Prípravu smerujeme k majstrovstvám sveta v MTB maratóne v rakúskom Kitzbuheli konanom 29.6. K tomuto účelu nám dobre poslúžil práve štart na Oravskom maratóne, kde dievčatá misiu splnili. Najbližší prípravný a zároveň dôležitý štart budú majstrovstvá Slovenska v cestnej cyklistike o dva týždne.

 

Zuzana Juhásová na trati Oravského cyklomaratónu

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Majstrovstvá Slovenska v časovke jednotlivcov (Masters), Sokolovce, 9.6.2013

 

V Sokolovciach sa konali Majstrovstvá Slovenska pre všetky kategórie Masters v časovke jednotlivcov. Z PROefektu sa zúčastnil pretekov Milan Tupý, ktorý štartoval v kategórii Masters D.

 

Na každých "majstrákoch" majú všetci pretekári najlepšiu formu a každý z nich má za cieľ vyhrať majstrovský titul. Táto skutočnosť robí preteky oveľa náročnejšími ako sú iné. Milan Tupý ale preukázal svoju výbornú fyzickú aj psychickú pripravenosť na takéto dôležité preteky a jednoznačne zvíťazil. 20 kilometrovú trať zvládol za 28:56, teda priemernou rýchlosťou 41,47 kmh! . Druhý pretekár v poradí mal stratu viac ako jeden a pol minúty.

Hodnotenie trénera:

Milan len pred pár dňami prekonal prechladnutie, takže sme sa cez týždeň pokúsili zmobilizovať všetky sily a na štart byť v relatívne dobrej forme. Podarilo sa, Milan si titul zaslúžil.

 

Milan Tupý na pódiu Majstrovstiev Slovenska v časovke jednotlivcov Masters D

 

 Milanovi k majstrovskému titulu gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

 

Milan Tupý - majster Slovenska v časovke jednotlivcov - Masters D

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (2)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons