Kultový HORAL MTB maratón režírovali pretekári PROefekt Ghost teamu

18.8.2016 | priemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnotenie

Vo Svite sa uskutočnil ďalší ročník jedného z najpopulárnejších MTB maratónov na Slovensku. Vzhľadom na obtiažnosť tohto podujatia je pretek známy aj v zahraničí, a tak sa na štart pravidelne postaví aj množstvo zahraničných pretekárov. Inak tomu nebolo ani tento rok, kedy sme mali možnosť vidieť na štarte silnú zostavu českých elitných maratóncov, ale aj borcov z Ukrajiny či Maďarska.

Na štart najdlhšej trate (133km/4600m) sa postavil Tomáš Višňovský. Čakal ho ťažký pretek vo veľmi silnej konkurencií – Michal Kanera, Filip Adel, Jan Jobánek či Peter Szalay sú známe maratónske mená, ktoré dokážu miešať karty aj na európskej scéne. Napriek tomu Tomáš podal fantastický výkon, a po viac ako 6 hodinách preťal cieľovú pásku ako víťaz, čim zopakoval triumf na tomto preteku z minulého roku. Tento rok išlo naviac o akúsi generálku na budúcoročné Majstrovstvá Európy v MTB maratóne, ktoré sa uskutočnia práve na tejto trati. Víťazstvom si preto Tomáš spravil chuť do budúceho roka.

 

Video z preteku

 

 

Víťazný Tomáš Višňovský na pódiu aj s tímovým GHOST Lector World Cupom.

 

Víťazný bike dostal na 133 kilometroch poriadne zabrať.

 

Tomáš v záverečnej časti trate na čele pretekov.

 

Na trati s dĺžkou 43km si s konkurenciou s prehľadom poradil Juraj Karas. Výborne zajazdil aj štvrtý Vlado Salášek, ktorý opäť ovládol juniorskú kategóriu. Do TOP5 sa v kategóriach zmestil aj Tomáš Burcák a junior Paťo Chromiak. Dano Strelička medzi štyridsiatnikmi vybojoval dokonca 3. miesto. Na 25-ke si tretiu pozíciu vybojovala aj kadetka Hanka Horváthová.

 

Tímový GHOST Lector World Cup sa na pódium dostal aj zásluhou triumfu Juraja Karasa, ktorého na pódiu zastúpil Vlado Salášek.

 

Junior Vlado Salášek si oblieka víťazný dres.

 

Kadetka Hanka Horváthová vybojovala tretiu priečku na 25km trati.

 

Pred štartom 43-ky.

 

Nasledujúci víkend sa uskutoční v Kláštore pod Znievom ďalšie kolo Slovenského pohára na ceste pre všetky kategórie. Preteky s názvom SLOVENSKÉ PYRENEJE patria k najťažším a najprestížnejším na Slovensku, a preto sa PROefekt Ghost team predstaví v plnej zostave.

 

PROefekt

 

 


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons