Kristián Jánošík majstrom Slovenska v skialpe a s výborným predstavením na MS v Taliansku

10.3.2017 | priemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnotenie

Junior PROefektu Kristián Jánošík majstrom Slovenska v skialpe a s výborným predstavením na MS v Taliansku

Kristián Jánošík má za sebou výborné výsledky v pretekoch v skialpinizme. Najskôr sa na prelome februára a marca zúčastnil Majstrovstiev sveta a následne na domácej scéne vybojoval majstrovský titul. V článku Vám prinášame zhrnutie toho, ako to Kristián celé prežíval :)

"V dňoch 23.2-2.3.2017 som sa zúčastnil na Majstrovstvách sveta v skialpinizme, ktoré sa konali v Taliansku. Štartoval som v štyroch discoplínach: individuál, šprint, vertikal a štafeta. Po svetovom pohári vo Francúzsku som už vedel čo ma bude čakať a tak s trénerom Jurajom sme vybičovali formu tak, aby som bol na pretekoch MS kvalitne pripravený a to sa napokon aj podarilo :) Ešte pred odchodom na MS som štartoval na Slovenskom pohári na Krížnej, kde som obsadil 1. miesto. V prvom štarte na individuali som zanechal úplne všetko a napriek menším technickým problémom som došiel na 21. mieste. Ťažšia trať už snáď ani nemohla byť, zjazdy samá skala ale bol to neskutočný zážitok :) O dva dni som sa postavil na štart v šprintoch, kde som mal ambície o čosi vyššie ako v individuali. Obsadil som 17. miesto s pekným časom a s namenšou stratou na postup do semifinále. Na druhý deň ma čakal vertikal, ktorý bol pomerne strmý čo mi vyhovovalo, no koniec bol na uplnej rovine. Do konca kopca som sa pohyboval na 16. mieste no doviezol som si so sebou pomerne veľkú skupinku a tak sa do cieľa šprintovalo. Nakoniec to vyšlo na 19. miesto. Posledný pretek bol štart mužskej štafety, v ktorej sme obstáli na peknom 11.mieste.

V jednom z najstrmších výšlapov.

V piatok nás čakala dlhá cesta domov a v sobotu ráno som štartoval na Majstrovstvách Slovenska v individuale. Konkurencia nebola taká veľká ako vo svete tak povinnosťou bolo tieto preteky vyhrať, čo sa aj podarilo :) Chcel by som sa poďakovať trénerovi Jurajovi Karasovi za kvalitnú prípravu na tento vrchol sezóny. S výsledkami som spokojný, nakoľko som v tejto kategórií prvoročák a čakajú ma v nej ešte 2 roky. V každom preteku som sa cítil veľmi dobre a bez PROefektívneho tréningu by to určite tak nevyzeralo :) Sezóna skončila a hor sa na bike!"

Niektoré úseky na trati Majstrovstiev sveta vzbudzovali rešpekt.

Kristián ako čerstvý majster Slovenska.

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons