Dvojité víťazstvo v Topoľčiankach a ďalšie medaily z MSR

16.9.2016 | priemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnotenie

Dvojité víťazstvo v Topoľčiankach a ďalšie medaily z MSR

MTB Cyklomaratón Topoľčianky, 10. 9. 2016

V Topoľčiankach sa konal prvý ročník MTB maratónu. Na štart najdlhšej trate, merajúcej 71 kilometrov sa postavil Andrej Raček. Preteky dobojoval napokon na 5. mieste. Stredná trať mala dĺžku 45 kilometrov a na jej štarte sa objavili Juraj KarasVlado Hojdík. Preteky absolvovali spoločne a vzájomne spolupracovali. Po necelých 2 hodinách nakoniec dorazil do cieľa víťazne Juraj o niekoľko sekúnd pred Vladom a obsadili prvé dve miesta.

Výšľap na horskú prémiu, ktorú Juraj Karas takmer vyhral – od víťazstva ho delilo len pár sekúnd.

Vlado Hojdík zdoláva najprudší úsek na trati „zahryznutý“ do predstavca 

Vlado Hojdík pri prejazde jedným z brodov, ktorých bolo na trati naozaj mnoho.

Pódium na 45km trati – víťazný Juraj Karas a druhý Vlado Hojdík.

Andrej Raček podal výborný výkon a na najdlhšej trase finišoval v TOP5.

Vlado s Jurajom kontrolujú priebeh pretekov pri prejazde bufetom.

 

MSR v časovke do vrchu, Martinské Hole, 11. 9. 2016

Cestná sezóna mala na programe záverečné kolá Slovenského pohára. Všetko vyvrcholilo na Martinských Holiach časovkou do vrchu, kde sa rozdávali aj majstrovské medaily v tejto disciplíne. V kategórií kadetov ušlo víťazstvo len tesne Marekovi Bugárovi, a získal tak striebornú medailu. Hanka Horváthová vybojovala medzi kadetkami 5. priečku. V kategórií juniorov vybojoval striebornú medailu zverenec PROefektu Milan Kováč. Poslední štartovali eliťáci a dvadsaťtrojkári – za PROefekt Ghost team nastúpili Adam Szász, Tomáš Salák a Vladimír Hojdík. Do TOP 10 sa prebojoval Adam, ktorý skončil na 8. mieste, VladoTomáš obsadili 13. resp. 20. miesto.

Slovenský pohár v cyklokrose, Spišská Sobota, 15. 9. 2016

V Spišskej Sobote začal cyklokrosová sezóna. Víťazom v kategórií starších žiakov sa stal Tomáš Opet. Medzi kadetmi si druhé miesto vybojoval Jakub Jenčuš z PROefekt Košice. Medzi eliťákmi mal preteky vynikajúco rozbehnuté Tomáš Višňovský. Bohužiaľ, zlomil sedlovku a musel sa porúčať zo samotného čela pretekov.

Jakub Jenčuš na druhom stupienku.

MSR v behu na ceste, 15. 9. 2016

Na MSR v behu na ceste na 10km reprezentoval PROefekt Dávid Žigo. V horúcom počasí podal výborný výkon a vybojoval druhé miestokategórií juniorov. K pretekom povedal: „Počasie bolo až extrémne horúce na toto obdobie a navyše sa štartovalo o jednej poobede. Zo začiatku preteku bolo tempo veľmi ostré, tak som sa ani nesnažil držať sa na čele za najlepšími, ale radšej som si držal svoje, aby mi to ku koncu nechýbalo. Postupom času som už bežal sám, občas som niekoho dobehol, hlavne v druhom 5km kole. Ku koncu som vplyvom horúčavy už začal rátať každý meter do cieľa, a kontroloval som si 2. miesto v svojej kategórii. Nakoniec to aj vyšlo z čoho mám obrovskú radosť a aj prvú medailu z MSR v behu, teda aspoň tú juniorskú. Čas 35:25 na 10km je síce mojím "osobákom", ale verím, že pri priaznivejšom počasí by som vedel dať ešte aspoň tú polminútu dole.“

Šťastný Dávid Žigo po pretekoch.

 

 

Cestná sezóna je teda na konci, ale začala tá cyklokrosová. Ďalšie kolo sa uskutoční budúci týždeň v Bánovciach, a PROefekt bude mať opäť pretekárov vo viacerých kategóriách. Na programe sú aj preteky pre horských cyklistov – v Snežnici sa predstavíme na ISTROFINAL MTB maratóne a v Ružomberku sa bude konať posledné kolo Slovenského pohára v cross country.

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons