Dve víťazstvá Tomáša Višňovského v Dubnici a Seredi

2.9.2013

Cez víkend sa pretekári PROefekt teamu rozdelili na viacero pretekov. Tomáš Višňovský, Helmut Posch a Ján Allina sa v sobotu zúčastnili Continental Novodubnického maratónu. V nedeľu sa Tomáš Višňovský a ďalší zvereneci PROefektu, Matej Fačkovec a sestry Juhásové, zúčastnili na Cene AB Sereď a starostu obce Dvorníky. Patrik Spanyo štartoval na maďarskom amatérskom pohári v cestnej cyklistike.

 

Continental Novodubnický maratón, 31.8.2013 Nová Dubnica

 

V Novej Dubnici sa konal už 19. ročník tradičného MTB maratónu. Na 46 - kilometrovej trati štartovali Tomáš Višňovský, Helmut Posch a Ján Allina.

 

Tomáš Višňovský prišiel na preteky s cieľom vyhrať a ušetriť čo najviac síl na nedelňajšie preteky v Seredi. Prekaziť mu to chceli Tomáš Doubek (KAKTUS BIKE - team Bratislava), Jakub Vančo (CK Banská Bystrica) , Martin Málek (CK Bradlobike) a ďalší. 

 

Tomáš Višňovský komentuje priebeh pretekov:

 

"Maratón v sobotu som bral ako tréning. Ťahal som skupinku troch ľudí. Postupne sme sa roztrhali a boli sme dvaja. Na 15km som však zablúdil lebo som nerozoznal šípku od krížika :). Vrátil som sa po dvoch minútach a trocha som si to práskol, aby som sa dostal opäť na čelo. Potom som si išiel svoje až do cieľa."

 

Tomáš Višňovský zvíťazil pred Tomášom Doubekom a Jakubom Vančom. Helmut Posch dokončil preteky na 6.mieste a Ján Allina na 39. mieste z 281 pretekárov.

 

Pódium 43 - kilometrovej trate

 

 

Helmut Posch na priebežnom 5. mieste pred prvou občerstvovacou stanicou

 

Ján Allina v cieli

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Cena AB Sereď a starostu obce Dvorníky, 1.9.2013 Dvorníky

 

Na Slovensku je o preteky cross - country olympic núdza a preto všetkých pretekárov potešil nultý ročník pretekov v Dvorníkoch. Na pretekoch sa zúčastnila časť slovenskej špičky vo všetkých kategóriach, Martin Haring, Milan Barényi, Janka Števková a ďalší. Trať bola náročná technicky, aj svojim výškovým profilom.

 

Tomáš Višňovský prišiel opäť na preteky s cielom vyhrať a preteky popísal takto: "Na štarte som bol troška nervózny, lebo som nevedel ako som na tom po sobote. Po štarte som sa držal v vpredu a po prvom kole som bol v kategórii prvý. Budoval si náskok a vo štvrtom kole som troška zvoľnil, aby mi nedošlo. V posledom kole som prvý krát pocítil, aké to je dostať nábeh na kŕče a tak som len do bicykloval na prvom mieste. Som rád, že moja forma má stúpajúci charakter a to hlavne vďaka PROefektu a Jurajovej systematickej príprave!"

 

Tomáš Višňovský v technických pasážach trate

 

Matej Fačkovec dokončil preteky na 4. mieste v kategórii U23. Sestry Juhásové obsadili pódiové umiestnenia, Zuzana dokončila preteky druhá a Andrea tretia.

 

Pódium kategórie U23

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Maďarský amatérsky pohár - časovka do vrchu, 1.9.2013. Ostrihom

 

Patrik Spanyo sa zúčastnil v nedeľu na pretekoch v Maďarsku, hneď za slovenskými hranicami,  v Ostrihome. Ako sa mu na nich darilo nám povedal Patrik:

 

"Konečne pódium, ale som veľmi nespokojný so sebou, takéto preteky by som mal s prehľadom vyhrať, urobil som množstvo chýb pri časovke, ktorých som si vedomý a nabudúce ich odstránim. Trať bola dlhá 26km z toho 16km po rovine a zvyšných 10km do stúpania miestami 8 až 10 %. "

 

Pódium pretekov

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons