Ďalšie víťazstvá PROefektu na Svätojurskom maratóne

22.4.2013

 

Skvelé výkony PROefekt teamu pokračovali aj na Svätojurskom MTB maratóne a Slovenskom pohári XCO v Turčianskych tepliciach

 

Sobota 20.4.2013 - Svätojurský MTB maratón

 

PROefekt team sa v sobotu 20.4. zúčastnil na Svätojurskom MTB maratóne v početnej zostave. Zuzana Juhásová štartovala na dlhej 75 kilometrovej trati. Ostatní jazdci, Andrea Juhásová, Helmut Posch, tréner Juraj Karas, Michal Aftanas, Roman Suchánek, Igor Semizorov, Igor Ďuriška, Štefan Sanetrik a Marek Matúška štartovali na kratšej 44 kilometrovej trati.

 

Igor Ďuriška na trati Svätojurského maratónu

 

Minulotýždňové úspechy zopakovali sestry Juhásové, ktoré opäť vyhrali všetko čo sa dalo. Zuzana Juhásová napriek pádu vyhrala vo svojej kategórii náročnú 75 kilometrovú trať a svoj výkon ohodnotila takto : "Dlhú trať som išla len 3. krát od kedy bikujem. Takže som bola sama zvedavá ako ju zvládnem. S mojím výkonom som spokojná, v kopcoch som sa cítila dobre, v druhom kole som mala pád, po ktorom som bola nútená tempo zvoľniť, na koľko som si narazila rebrá a necítila som sa už komfortne. Aj napriek pádu som s výsledkom veľmi spokojná" .

 

Tréner PROefektu Juraj Karas s víťazkou 75 kilometrovej trate, Zuzanou Juhásovou

 

Sestra Andrea toto víťazstvo zvýraznila víťazstvom vo svojej kategórií na 44 kilometrovej trati a tiež hodnotila svoj výkon pozitívne:

"Na štart som sa postavila s cieľom vylepšiť Zuzanin čas z pred roka, bolo mi jasné, že to také ľahké nebude, nakoľko pred rokom bola trať úplne suchá a veľmi rýchla. Nakoniec sa mi to podarilo a čas som zlepšila o 5 minút. S výsledným časom som teda maximálne spokojná a zároveň ma veľmi teší, že sa mi to podarilo aj po chorobe a ešte nie v 100% zdravotnom stave.".

 

Juraj Karas so svojou zverenkyňou Andreou Juhásovou, víťazkou 44 kilometrovej trate

 

V kategórií mužov boli v PROefekt teame vkladané najväčšie nádeje do Michala Aftanasa a Helmuta Poscha. Tréner PROefektu stále nie je v optimálnej forme, navyše dostal defekt, no pretek dobojoval. Od začiatku preteku sa Helmut Posch snažil držať prvej skupiny, čo sa mu aj zo začiatku darilo. Boli to jeho prvé bikové preteky po dlhej tréningovej a pretekárskej pauze a preto po niekoľkatích minútach musel tempo zvolniť. Neskôr sa na trati stretol s Michalom Aftanasom, ktorý šiel značne konštatný výkon. Nakoniec došli vo veľmi malom rozostupe do cieľa na 12. resp. 13. mieste. Helmut po dojazde hodnotil svoje prvé bikové preteky po takmer roku takto :

 

"V prvých kilometroch som bol príliš premotivovaný na svoj prvý štart po dlhšej dobe a to sa mi vyplatilo a nohy sa mi v polovici prvého kopca zastavili. Napriek tomu sa mi potom išlo celkom dobre a moja výkonnosť od opätovného zaradenia do trénigového procesu s Jurajom len rastie. Verím, že v ďalších pretekoch budem výkonostne opäť vyššie".

 

Sústredený Helmut na štarte

Sústredený Helmut na štarte

 

Michal Aftanas svoj druhý pretek po dlhoročnej športovej pauze hodnotí:

 

"Sobotňajší pretek sa mi šiel výborne, až na jeden pád, ktorý ma pripravil o jednu - dve pozície. Cítim, že môžem jazdiť oveľa kvalitnejšie časy. To ma motivuje do ďaľšieho skvelého tréningu pod vedením PROefektu."

 

Michal Aftanas neďaleko pred cieľom vo Svätom Juri

 

Tréner vystúpenia zverencov hodnotí takto:

 

"Po dlhej odmlke Helmuta na pretekovej scéne, kvôli jeho "helmutsyndrómu" (viac TU) si dovolím povedať, že to je za nami a naša cesta je nasmerovaná správnym smerom. Jeho výkon nebol nijak oslnivý, ale po tom v akom stave sa nachádzal vyše roka to je vynikajúce.

Michal je borec, ktorého zlepšenia sú neuveriteľné (viac TU). Čas ukáže, kam až sme schopní zájsť.. Každý tréning a (druhý) pretek ho posúva raketovým tempom vpred.

Andrea a Zuzana potvrdili svoju dominanciu na slovenskej maratónskej scéne. Ich progres oproti minulému roku sami vidia a cítia. Verím, že sa nebudeme báť prijať vyššie výzvy a méty.. Určite to je v ich silách".

 

Igor Semizorov bojuje v skupine o čo najlepšie umiestnenie

 

Kompletné výsledky zo Svätojurského maratónu nájdete TU

 

Nedeľa 21.4.2013 - Slovenský pohár XCO, Turčianske Teplice

 

V nedeľu 21.4 sa časť  PROefekt teamu zúčastnila na prvom kole Slovenského pohára v cross - country. Prvé kolo sa konalo tradične na technicky náročnej, korenistej trati v Turčianskych Tepliciach. 

 

Na štarte kategórií ElITE a U-23 sa zišla medzinárodná konkurencia z Česka, Slovenska a Maďarska. Nás najviac zaujímala kategória U-23, kde sme mali dvojité zastúpenie - Tomáša Višnovského a Helmuta Poscha. V kategórii kadetov PROefekt team zastupoval Adam Szász.

 

Najlepšie z PROefekt teamu si s traťou poradil Tomáš Višnovský, ktorý po výbornom výkone skončil v kategórii U-23 na skvelom 4. mieste ako 3. slovenský pretekár. Svoj výkon ohodnotil takto : 

 

"Dnešný pretek hodnotím veľmi pozitívne, aj keď som spravil niekoľko technickych chýb, ktoré ma stáli cenné minútky.  Som si ich vedomý a do ďalšieho preteku sa ich pokúsim odstrániť." 

 

Hodnotenie trénera PROefektu:

"Na Tomáša sa upierali všetky pohľady a pozornosť, keďže je v PROefekt teame naša biková jednička. Cieľom prvého riadného pohárového štartu bolo, aby potvrdil to, k čomu prípravu smerujeme a na čo sme sa nastavili. Svoju pozíciu i napriek menším chybičkám zvládol. Prezradím iba toľko, že v špeciálnej príprave na bicykli sme zatiaľ v polovici.." 

 

Tomáš Višnovský v ťažkom korenistom stúpaní trate

 

Helmut Posch tiež štartoval a obsadil 12. miesto v kategórii U-23 . Helmut bol najviac sklamaný zo svojich technických zručností : 

 

"Po včerajšom maratóne som čakal značnú únavu ale tá neprišla. Po štarte som sa síce nevedel rozbehnúť, ale v druhom kole sa to zlepšilo. Do kopcov som mal výborný pocit. Najhoršie to bolo v technických zjazdoch kde som mal veľké problémy a pravidelne som tam strácal desiatky sekúnd, ktoré som potom musel dobiehať do kopca. Potrebujem viac potrénovať techniku, keďže som ju rok nepotreboval".

 

Štartoval aj ďalší pretekár PROefekt teamu kadet Adam Szász ale preteky pre technickú poruchu bicykla nedokončil.

 

Výsledky nájdete TU

 

Ďaľší víkend nás čaká Slovenský pohár na ceste v Krupine a MTB pretek Kráľ Záhoria.

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons