Cez víkend 10 pódiových umiestnení pre PROefekt

9.9.2013

Cez víkend 7.-8.9.2013 sa pretekári PROefektu zúčastnili viacerých pretekov: 19. a 20. kolo Merida Road Cup, časovky na Veľkú Javorinu, MTB maratónu v Pružine a Slovenského pohára v cestnej cyklistike v Spišskej Novej Vsi.

 

V sobotu sa konal v Pružine MTB maratón a z PROefekt teamu sa ho zúčastnil Tomáš Višňovský a Ján Allina. Tomáš štartoval na dlhšej 40 kilometrovej trati a Ján na kratšej, 25 - ke. Na dlhej trati patril Tomaš Višňovský k adeptom na celkové víťazstvo a najväčšiu konkurenciu mal v skúsenom Milanovi Barényim a Dominikovi Turanovi. Tomáš nedokázal poraziť matadora Milana Barényiho a obsadil druhé miesto v celkovom poradí. Vo svojej kategórii zvíťazil o viac ako 12 minút. Na kratšej trati sa darilovi i Jánovi Allinovi, ktorý dokončil preteky na 2. mieste vo svojej kategórii.

 

V Pružine Tomáš Višňovský zažil jednu zábavnú situáciu pri registrácii. Organizátorovi diktoval názov tímu takto: "Veľkým PRO, efekt team". Vo výsledkovej listine vznikol pri jeho mene tím s novým názvom :). Nájdete ho vo výsledkoch smiley

 

Tomáš Višňovský víťazom 40km MTB maratónu v Pružine (Muži 20 - 29 rokov)

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

7. septembra sa konalo aj 19. kolo Merida Road Cupu v Lábe ako časovka dvojíc. PROefekt team mal v pretekoch len jednu dvojicu v zložení Helmut Posch a Patrik Spanyo. Viac nám o pretekoch povedal Helmut:

 

"Na štart sme sa s Patrikom postavili s malými dušičkami, pretože ja som nevedel, čo mám od seba v pokročilej sezóne bez poriadnej zimnej prípravy čakať a Patrikova výkonnosť je stále opvplyvnená jeho zranením v strede sezóny. Navyše náš jediný časovkársky materiál spočíval v jedných nádstavcoch na riadidlá. Mne sa išlo v pretekoch dobre a Patrik tiež vyzeral, že nemá s nastoleným tempom žiaden problém. Spravili sme viacero chýb, ako príliš dlhé striedania alebo príliš veľká opatrnosť v dedinách. Do cieľa sme ale bez problémov dorazili spolu. V cieli sme s prekvapením zistili, že sme sa umiestnili na 2. mieste. Vzhľadom na to, že som s Patrikom odjazdil v sezóne iba veľmi málo pretekov, bol takýto výsledok v časovke dvojíc dobrý."

 

Pretekov sa zúčastnil aj ďalší zverenec PROefektu Ľuboš Oravec a obsadil 2. miesto v kategórii.

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

V Spišskej Novej Vsi sa konal v sobotu Slovenský pohár v cestnej cyklistike. Časovka do vrchu zo zverencov PROefektu najviac vyhovovala Milanovi Kováčovi, ktorý ako prvoročák obsadil výborné 3. miesto.

 

Milan "Miňo" Kováč si ide pre tretie miesto v časovke do vrchu

 

Časovka do vrchu sa nekonala len v Spišskej Novej Vsi, ale aj na Veľkej Javorine. Ťažké stúpanie k vysielaču s dĺžkou a prevýšením vzbudilo v pretekároch rešpekt. Zo zverencov PROefektu sa pretekov zúčastnil Erik Vicen. Erik prekvapil všetkých súperov vo svojej kategŕii a dokázal na vrchol výjsť najrýchlejšie. Potvrdil tak svoje zlepšenie pod taktovkou PROefektu a do konca sezóny ma ešte priestor svoje kvality potvrdiť.

 

pódium, Erik Vicen 1. miesto

 

Viac o pretekoch sa môžete dočítať TU

Kompletné výsledky nájdete TU

 

V nedeľu sa konal tradičný pretek "Rapiďák" ako 20. kolo Merida Road Cupu v Perneku. Pretekov sa zúčastnili z PROefekt teamu Patrik Spanyo, Pavol Dohnányi, Tomáš Višňovský, Filip Lašút a Helmut Posch. Na preteky prišli aj zverenkyne PROefektu sestry Juhásové, Milan Tupý a Ľuboš Oravec.

 

"Juhasky" si prišli pre ďalšie skúsenosti z cestných pretekov a tiež sa pokúsiť o víťazstvo. V sobotu obe absolvovali konco-sezónnu diagnostiku a ich zlepšenie nadchlo trénera a aj ich samotné (profil Andrei TU, profil Zuzany TU). Najväčšiu konkurenciu mali v Tatiane Jasekovej (Suncycle Time Cycling Team Partizánske). V záverečnom stúpaní po strhujúcom súbojí zvíťazila naša Andrea pred Tatianou Jasekovou. Pár metrov za ňou došla sestra Zuzana, na 3. mieste.

 

Andrea so Zuzanou v Perneku

 

V kategórii mužov sa pretekárom PROefektu nepodarilo dobre umiestniť. Najprv Helmut Posch musel ukončiť kvôli technickým problémom preteky a potom pretekári PROefekt teamu takticky nezvládli záver pretekov. Najlepšie postavený pretekár PROefekt teamu v cieli bol na 8. mieste Pavol Dohnányi.

 

Milan Tupý dokázal v kategórii Masters D zvíťaziť a upevnil si tak svoje líderské postavenie v Merida Road Cupe. Výborné bolo tiež 2. miesto Ľuboša Oravca vo svojej kategórii.

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons