Author Šela Marathon 2015

4.5.2015

V sobotu 2. 5. 2015 sa v Lipníku nad Bečvou uskutočnili preteky s názvom AUTHOR ŠELA MARATHON. Súťažilo sa na dvoch tratiach s dĺžkou 93 a 49 kilometrov. Na štart kratšej trate sa postavili aj šiesti naši pretekári. Celkovo a zároveň v kategórií 17-22r zvíťazil Tomáš Višňovský s časom 1:57:43. Piaty celkovo a druhý v kategórií 17-22r finišoval Tomáš Salák. V kategórií 23-39r sa Robo Schwarzkopf umiestnil na 10. pozícií a Peter Homola na 49. mieste. V kategórií 40-49r skončil na 8. mieste Miloš Sopko. Matej Fačkovec preteky nedokončil kvôli problémom so sedlovkou.

 

PROefekt team pred štartom

PROefekt team pred štartom

 

Tomáš Salák pri prejazde cez hrad Helfštýn

Tomáš Salák pri prejazde cez hrad Helfštýn

 

Pódium kategórie 17-22r – víťaz Tomáš Višňovský, druhý Tomáš Salák

Pódium kategórie 17-22r – víťaz Tomáš Višňovský, druhý Tomáš Salák

 

Vyjadrenie Tomáša Višňovského:Ako vždy som sa od štartu držal vpredu. Na prvom vážnom kopci som skúsil otestovať sily súperov. Podarilo sa mi odtrhnúť od balíka ale nechal som sa dobehnúť skupinou lebo pretek bol ešte len na začiatku. Jazdil som v skupine štyroch pretekárov. Asi dvadsať minút pred cieľom som zvýšil tempo a podarilo sa mi rozdeliť skupinu na polovicu. Do záverečného stúpania na hrad Helfštýn som zostal s českým pretekárom Marekom Rauchfussom. Kopec začínal korenistým, blatistým úsekom s prudkým skonom. Prešmyklo mi koleso a Marek sa mi vzdialil na 20 metrov. Rýchlo som naskočil na bicykel zahájil som stíhaciu jazdu. V polovici kopca som sa dostal na čelo a prvé miesto som udržal. Trať bola pekná technická a s výkonom som spokojný.

 

Vyjadrenie Tomáša Saláka: Po štarte som sa držal na čele aj s Fačkom a Višňom. V prvom kopci Tomáš zvýšil tempo a celý balík sa potrhal, ja som na čelnú štvoricu začal strácať asi 10 sekúnd, ale postupne som si to došiel.Bohužiaľ na jednom blatistom úseku jazdec predomnou musel zoskočiť z bicykla, a prvá štvorka nám znovu ušla. Sformovali sme sa skupinka troch a snažili sme sa ich dotiahnuť, čo sa nám nepodarilo. Neskôr v ďalšom kopci sme sa odtrhli a ostali sme už len dvaja. Ja som sa vďaka defektu Poliaka ktorý šiel so mnou dostal na 5. miesto, ktoré som si udržal až do cieľa.S 5. miestom celkovo a 2. v kategórii som spokojný, trať sa mi veľmi páčila a závod som si užil.

 

Kompletné výsledky Author Šela Marathonu 2015

 

V nedeľu 3.5. 2015 sa v Rimavskej Sobote uskutočnil cestný maratón Cena Rimavskej Soboty. Preteky mali dĺžku 92 kilometrov. V kategórií do 18 rokov obsadil 3. miesto Milan Kováč. Filipovi Sklenárikovi len tesne uniklo tretie miesto v kategórií 19-22r, kde obsadil 4. pozíciu. Spoločne s nimi finišoval v hlavnom balíku aj Daniel Čarnoký.

 

Kompletné výsledky Cena Rimavskej soboty 2015

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons