Víťazstvá na Račianskej časovke a reprezentačný štart

6.5.2013

 

Pretekári PROefektu sa minulý týždeň zúčastnili niekoľkých pretekov. V stredu sa predstavili na Račianskej časovke a cez víkend sa tím podelil medzi Author Šela Marathon, BBB Vlko - Hron MTB maratón a rakúský pohár XCO UCI C1 v Stattegu.

 

Račianska časovka, 1.5.2013 , Bratislava

 

Na sviatok práce sa v Bratislave konala časovka do vrchu na Biely kríž. Pretek bol súčasťou Župného pohára na bicykli deťom. Sestry Juhásové boli v čele poradia tohoto seriálu a chceli toto vedenie potvrdiť aj v tomto preteku. Okrem nich sa pretekov zúčastnili aj zverenci PROefektu Milan Kováč a Peter Ďuriač.

 

Sestry Juhásové pretekali na takmer domácej trati a preto sa od nich očakávali iba tie najlepšie výsledky. Opäť potvrdili svoju výbornú výkonnosť v ženskej kategórií a Andrea preteky vyhrala a sestra Zuzana potvrdila úspech slušným 5. miestom.

 

Andrea nám ohodnotila svoje pocity takto: "Môj výkon na časovke hodnotím veľmi pozitívne. Od štartu som si strážila tempo, aby som "neprepálila" začiatok a postupne som v tempe pridávala. Nakoniec z toho bolo zlepšenia času z pred roka o 1 min a 13 sekúnd. Veľmi ma teší, že plnenie Jurajovho tréningového plánu prináša zlepšenie mojej výkonnosti. "

 

Milan Kováč dominoval v kategórií kadetov s vynikajúcim časom 17:04.16. Podľa jeho slov išiel približne na 85% výkonu, kvôli blížiacim sa náročným kadetským etapovým pretekom v Jevíčku, ktoré aj úspešne dokončil.  Peter Ďuriač obsadil pekné 20. miesto vo svojej kategórií.

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

BBB Vlko - Hron MTB maratón, 4. 5. 2013, Hronsek

 

Cez víkend sa konal tradičný MTB maratón pri Bánskej Bystrici - Vlkohron. Preteku sa zúčastnil tréner PROefektu Juraj Karas, Helmut Posch, Marek Matúška a zverenec PROefektu Ivan Haas. Búrka spravila z trate bahenný kúpel a preteky sa stali o to náročnejšie.

 

Helmut Posch s Jurajom Karasom štartovali na 42 kilometrovej trase. Celý pretek sa navzájom predbiehali a psychicky podporovali. Na najťažšom úseku trate Juraj Karas odskočil Helmutovi Poschovi a došli do cieľa na 7. resp. 9. mieste. Juraja delilo od 4 miesta iba 26 sekúnd. Výborne zajazdil Ivan Haas, keď na 42 km trati vo svojej kategórii obsadil 3 miesto.

 

Juraj Karas v blatistom zjazde trate

 

Helmut Posch sa začína zapracovávať do pretekového zaťaženia a svoju výkonnosť postupne stabilizuje. Svoj výkon ohodnotil takto: " Minulý víkend som absolvoval dva ťažké preteky a celý týždeň som mal teda naplánované iba lahšie tréningy. Prejavilo sa to cez víkend, mal som veľkú chuť do pretekania. Trať mi príliš nesedela a blato tiež neobľubujem ale cítil som sa napriek tomu dobre. Nohy boli mierne stvrdnuté ale išlo to opäť lepšie ako minulý víkend. Cítim, že moja výkonnosť sa začína udržiavať na kvalitnej úrovni."

 

Helmut Posch v zjazde

 

Juraj Karas výkon hodnotí takto: "Blato mi robilo mierne problémy, nevyhol som sa ani pádu, ale podmienky mali všetci rovnaké. Fakt je ten, že síce výkonnosť rastie ale stále bojujem s nadváhou :)

 

Zo slušných výkonov zverencov som nadšený a to ma hreje pri duši :)

 

Marek Matúška štartoval na kratšej 34 kilometrovej trase a obsadil 16. miesto vo svojej kategórii.

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Author Šela Marathon, 4. 5. 2013, Lipník nad Bečvou

 

V sobotu sa konal aj tradičný český MTB maratón Author Šela Marathon, ktorý bol aj prvým kolom českého pohára v MTB maratóne. Na medzinárodných pretekoch sa zúčastnili sestry Juhásové a my sme boli zvedaví, ako sa im bude dariť v porovnaní so zahraničnými pretekárkami.

 

Stredajší úspech Andrei vystriedala Zuzana. Skončila na síce nepopulárnom, ale peknom 4. mieste, so stratou na víťazku približne 6 minút. Andrea dokončila preteky tesne za ňou na 6. mieste.

 

Andrea Juhásová prichádza na hrad Helfštýn

 

Tieto výsledky sestier Juhásových, potvrdzujú ich kvalitnú výkonnosť aj v porovnaní so zahraničnými pretekárkami. 12. mája budú štartovať na slovenskom pohári XCO v Smoleniciach a pokúsia sa preukázať svoju výkonnosť aj v olympíjskej disciplíne cross country.

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Rakúský pohár XCO UCI C1, 5. 5. 2013, Statteg

 

Slovenská reprezentácia štartovala na rakúskom pohári v Stattegu zaradenom do kategórie UCI C1. V reprezentačnom výbere bol zaradený aj pretekár PROefekt teamu Tomáš Višňovský.

 

Tomáš štartoval z poslednej "lajny", no i napriek tomu nestratil ambície na dobrý výsledok. Viac k priebehu pretekov už hovorí Tomáš :

 

" Štartoval som z posledného miesta ale po prvom kole sa mi podarilo dostať na 9 miesto. V druhom kole sa mi však zasekla reťaz a prepadol som sa na 13 miesto . Potom sa mi ale podarilo v kopcoch predbehnúť zopár pretekárov a pohyboval som sa na 10 mieste.  V 5. kole som však dostal defekt a moje nádeje na dobrý výsledok sa rozplynuli. Beriem to však ako dobrý tréning v ktorom nebudem poľavovať.  " 

 

Stručné zhrnutie pretekov na MTBiker.sk si môžete prečítať TU

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Merida Road cup - kritérium, 5. 5. 2013, Komjatice

 

V nedeľu 5. mája sa konalo prvé kolo Merida Road Cupu kritériom v Komjaticiach.  Zúčastnil sa ho aj zverenec PROefektu Milan Tupý.

 

Milan štartoval v kategórii Masters D a pretekalo sa na necelých 20 kilometrov. Milan po tesnom súboji vyhral preteky a v cieli mal 8 bodov, rovnako ako druhý pretekár v poradí! Pripísal si aj 35 bodov do celkového poradia Merida Road Cupu a je priebežne vedúcim pretekárom tejto série vo svojej kategórii.

 

Milan Tupý víťazom kritéria v Komjaticiach v kategórii Masters D

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

PROefekt

 


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (3)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons