Víťazný Slovenský pohár v XCO, majstrovská medaila v duatlone aj silný výkon na Pretekoch mieru

10.5.2017 | priemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnotenie

Slovenský pohár v horskej cyklistike, Košice, 6. – 7. 5. 2017

V Košiciach sa uskutočnilo 2. a 3. kolo Slovenského pohára v horskej cyklistike. Kým v sobotu sa pretekári predstavili v šprintoch (XCE), na nedeľu bolo pre nich pripravené klasické XCO.

Je to tam! Premiérový triumf v Slovenskom pohári medzi eliťákmi vybojoval Filip v disciplíne XCE. 

Najsilnejším eliťákom bol počas košického víkendu Filip Sklenárik – v eliminátore vybojoval svoje prvé víťazstvo medzi mužmi v rámci Slovenského pohára. K triumfu mal našliapnuté aj v cross country, ale zabrzdil ho defekt a obsadil napokon druhé miesto.

Filip počas košického víkendu na tímovom SUPERIORE doslova lietal :)

V eliminátore vybojoval druhú priečku kadet Jakub Jenčuš. Medzi juniormi obsadil  v XCO druhé miesto aj Kristián Jánošík, takisto ako Robo Schwarzkopf v kategórií Masters A.

Kadet Jakub Jenčuš z tímu PROefekt Košice si v šprintoch vyjazdil druhé miesto

Junior Kristián Jánošík sa vyrovnal s blatistou traťou a finišoval druhý

Krátky zostrih z eliminátora aj s triumfálnym záverom nájdete v nasledujúcom videu:

MSR v duatlone, 6. 5. 2017

Na tomto preteku sme mali zastúpenie v podobe Dávida Žiga. Dávid potvrdil rastúci výkonnostný trend ziskom bronzovej medaily.

Dávid si pripísal na MSR cenný úspech ziskom bronzovej medaily

ŠELA Marathon, 6. 5. 2017 

U západných susedov sa časť tímu predstavila na jednom z najznámejších a najnáročnejších MTB maratónov. V konkurencií elitnej českej špičky si miesto v TOP 20 vybojoval na dlhej trati (97 km) Vlado Hojdík na celkovom 19. mieste. Andrej Raček si vyjazdil 5. miesto v kategórií  40-49 rokov.

Andrej Raček podal silný výkon a dosiahol na TOP5

Na kratšej, 49 km trati sa na pódium postavil Miloš Sopko v kat. 40-49 rokov. Do TOP 10 sa tu zmestil aj Peter Mihalčin – deviaty v kat. 23-39 rokov.

Miloš Sopko sa na bedni predstavil prvýkrát mimo Slovenska

Preteky mieru kadetov, Jevíčko, 5. 5. - 7. 5. 2017

V Jevíčku sa uskutočnil medzinárodný etapový pretek kadetov, na ktorom sa v národnom drese predstavil aj pretekár PROefekt teamu Marek Bugár. Marek sa v silnej konkurencií vôbec nestratil, naopak, ukázal svoje kvality a obsadil v celkovom poradí 7. miesto. K tomu dokázal pridať aj tretie miesto v etape.

Marek Bugár v Jevíčku poriadne zamiešal kartami

 

 

Nasledujúci víkend sa uskutoční ďalšie kolo SP v cross country v Drozdove, kde sa predstaví veľká časť tímu. Preteky mužov budú zaradené aj do kateorie UCI C2. Horských cyklistov PROefektu naviac čaká aj reprezentačné sústredenie, ktoré bude viesť tréner slovenskej reprezentácie horskej cyklistiky Juraj Karas.

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons