Úspešný domáci európsky šampionát a víťazná séria v Slovenskom pohári

18.8.2017 | priemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnotenie

V programe našich pretekárov výrazne vyčnievali ME v horskom maratóne, konajúce sa vo Svite. Okrem toho nás čakal aj tradičný bikemaratón Horal a taktiež Slovenský pohár v cestnej cyklistike.

 

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike – XCM, Svit 13. 8. 2017

Vo Svite sa uskutočnilo vrcholné cyklistické podujatie a zišla sa tu celá maratónska špička z Európy. Pripravená bola trať s parametrami 135km a 4200m. V rámci kategórie ELITE sme mali na štarte troch pretekárov ktorými boli Tomáš Višňovský, Vladimír HojdíkTomáš Burcák. Štvrtým do partie bol Andrej Raček, ktorý sa predstavil na kratšej trati s dĺžkou 78km v rámci kategórie MASTERS 40-44.

Vladimír Hojdík a Tomáš Burcák v očakávaní štartovného výstrelu

Andrej Raček na štarte 78km majstrovskej trate

Po viac ako 6 hodinách prišiel do cieľa na 17. mieste Tomáš Višňovský. Vlado Hojdík finišoval na 31. mieste a Tomáš Burcák aj napriek technickým problémom obsadil 40. priečku. Andrej si vo svojej kategórií vybojoval 11.miesto.

Tréner Juraj Karas so zverencom Vladom Hojdíkom v cieli

Pred štartom pretekov a taktiež v cieli urobil tréner Tomášovi aj Vladovi meranie hladiny glukózy v krvi. Cieľom bolo zistiť, ako na tom boli chalani z energetického hľadiska. Všetky namerané hodnoty boli u oboch v intervaloch 5,2 - 6,2, čo poukázalo na optimálne množstvo glukózy v krvi a dobrý metabolizmus aj počas dlhodobého výkonu cez 6 hodín. Prispeli k tomu aj kvalitné výživové doplnky od AONE Nutrition, ktoré Tomáš aj Vlado počas pretekov konzumovali

Spoločná fotka po úspešných pretekoch :) Poďakovanie patrí našim dlhodobým partnerom - SUPERIOR BIKES, FFWD Wheels, AONE Nutrition a ACROSS Private Investments

Slovenský pohár v cestnej cyklistike, 11. – 13. 8. 2017

Pre mládežnícke kategórie boli vypísané tri kolá SP na ceste – časovka na Jankov vršok, kritérium v Bánovciach nad Bebravou a preteky jednotlivcov konajúce sa v Zlatníkoch. V kategórií kadetov nedal svojim konkurentom šancu Marek Bugár. Ten opanoval všetky tri disciplíny a dosiahol víťazný hetrik.

Marek sa na najvyššom stupienku predstavil hneď trikrát

Medzi staršími žiakmi si dobre viedol Tomáš Opet – pripísal si 4. miesto v časovke, 7. v kritériu a 3. v pretekoch s hromadným štartom. Medzi kadetkami si Hanka Horváthová prišla v časovke po 4. miesto a na kriťáku brala 7. pozíciu. V hlavnej kategórií juniorov a mužov sme mali dvoch jazdcov v TOP10 - Alex Zeman obsadil 9. a Adam Szász 10. miesto. Vlado Kováčik a Dušan Vala sa dostali do elitnej 20-ky na 18. a 20. priečke.

Momentka zo Zlatníkov a naši jazdci v balíku

Škoda HORAL MTB maratón, 12. 8. 2017

Tradičný maratón bol predkrmom pred európskym šampionátom. Pretekári PROefekt teamu sa predstavili na trati s dĺžkou 43km. V kategórií juniorov obsadili double víťaz Kristián Jánošík, ktorého nasledoval Samo Mikolajčík. Juraj KarasMarián Miklušek skončili zhodne na štvrtom mieste – Juraj v kat. Muži 19-39 a Marián medzi juniormi . Tesne pod pódiom finišoval aj Pavol Kvocera na 28km trati.

Kiko Jánošík vo víťaznom drese a strieborný Samo Mikolajčík na bedni

Nasledujúci víkend pokračuje Slovenský pohár v cestnej aj horskej cyklistike. Kláštor pod Znievom bude hostiť kopcovité preteky s názvom Slovenské Pyreneje a v Lietave budú bojovať o body do SP horskí cyklisti.

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons