Tréner PROefektu sa stal „naozajstným“ cyklistom

21.10.2012 | priemerne hodnoteniepriemerne hodnotenie

 

V túto nádhernú jesennú sobotu dvaja jazdci PROefektu vyrazili voľne pojazdiť na Devínsku Kobylu. To ešte netušili, ako to všetko dopadne. Juraj a jeho zverenec Andrej si užívali posezónny vytrvalostno-technický tréning v lese. Juraj sa v zjazdoch cítil vynikajúco a náramne si to užíval. No po technickom úseku klopeniek v zjazde do Devínskej Novej Vsi prišiel nečakaný skok. Pred ním už nestihol dostatočne spomaliť, či vyhnúť sa mu.

„Vynárajúci skok predo mnou ma prekvapil a vo vysokej rýchlosti som na neho nabehol. To ma prudko vyhodilo do vzduchu a letel som asi 2 metre nad zemou. Dopad bol cez predné koleso a v tom momente ma vystrelilo mimo z bicykla. Kotúľom cez hlavu a pravé rameno som elegantne zastavil do polohy sedu. Bicykel ma preletel a skončil asi 5 metrov za mnou. Zaujímavé bolo, že zadné koleso ležalo ešte 2 metre za ním."  

 

 

"Pád som predychával, popritom vnímal treštenie hlavy a prudkú bolesť v pravom ramene. V prvý moment som si pomyslel, že mám rameno iba udreté a tréning ešte dokončím. No po jeho dotyku som zistil, že kľúčna kosť vystupuje hore. Andrej mi po lese zbieral bicykel, okuliare, fľašku.. Podarilo sa mu ho poskladať a na naše prekvapenie bol v poriadku. Snažil som sa nepanikáriť, lebo som vedel, že z toho lesa sa musím dostať aspoň na hlavnú cestu do Devínskej novej vsi, čo už bol kúsok. Nakoniec som chcel ísť na bicykli až do Bratislavy ale prepadla ma triaška a ešte väčšia bolesť ramena. Tak sme zastavili pri hlavnej ceste a uvedomil si, že ďalej to už nezvládnem. Zavolal som kamarátovi, ktorý do 10 minút prišiel a zaviezol ma na Kramáre. Andrejovi som ešte stihol dať kľúče od bytu, v prípade potreby zbalenia vecí na „nemocničnú rekreáciu“. RTG snímok ukázal pretrhnuté väzy medzi kľúčnou kosťou a lopatkou.

 

 

Sestrička ma zafačovala a lekár objednal na operáciu v druhej polovici nasledujúceho týždňa. Prepustili ma domov. Všetkým, ktorí mi pomáhali touto cestou ďakujem.“

 

 

„Prvá noc po páde bola mukou, ale čosi som naspal. Druhý deň som si miesto liekov proti bolesti nasadil ľahký tréning. Lekári hovoria o minimálne 6 týždňovom voľne. Za ten čas budem mať ruku zafixovanú a kľúčnu kosť s lopatkou spevnenú klinmi. Túto jeseň sa síce stávam nemohúcim ľavákom, ale v práci i tréningu plánujem pokračovať ďalej.“

 

 

 

Fotografie po operácii

 

 

Ako prebiehala rekonvalescencia si môžete prečítať v tomto článku.

 

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (2)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons