Tomáš Višňovský štartuje na Absa Cape Epic – najsledovanejšie etapové MTB preteky na svete

20.2.2017 | priemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnotenie

Už len mesiac ostáva do štartu najsledovanejších MTB pretekov dvojíc Absa Cape Epic, ktoré každým rokom prebiehajú v okolí Kapského mesta v Juhoafrickej republike. Presne 650 dvojic sa vydá v nedeľu 19. marca v ústrety 8 etapám o celkovej dĺžke 691 km s prevýšením 15 400 metrov.

V tohtoročnom ročníku sa na štart postaví slovenský pretekár Tomáš Višňovský, jazdec PROefekt tímu, ktorý bude štartovať s českým pretekárom Filipom Adelom (Superior MTB Team). Tím s názvom Mitas Superior, ktorý v minulých dvoch rokoch atakoval umiestnenie v TOP 10 (skončil na 12. a 15. mieste) bude chcieť práve Tomáš vytiahnuť výsledkovou listinou ešte bližšie k prvej desiatke. Tomáš tak bude prvým elitným mužským slovenským jazdcom, ktorý štartuje v JAR na Absa Cape Epic.

Tím Mitas Superior po novom vnáša do prípravy na takto ťažké preteky viac metodiky. Obaja pretekári prešli začiatkom februára športovou diagnostikou u trenéra Mgr. Juraja Karasa, PhD z PROefekt tímu. „Výkonnostne sú na tom Tomáš s Filipom veľmi podobne, silovo aj vytrvalostne vykazujú v tomto období veľmi dobré hodnoty. Smerom k Epicu ešte nastavíme obom pretekárom taký plán, aby dokázali optimálne využiť svoje schopnosti a tiež vedeli o silných a slabých stránkach seba aj parťáka.“

Tomáš s Filipom sa v týchto dňoch spoločne pripravujú na Malorke. Po príchode ešte absolvujú jeden záťažový test a už začiatkom marca sa presúvajú do JAR, konkrétne do mestečka Hermus, v jeho okolí sa idú prvé dve etapy.

 


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (2)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons