Svetový pohár v Novom Meste na Morave

27.5.2014 | priemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnotenie

Tento víkend 24.-25.5.2014 sa konal Svetový pohár XCO v Novom Meste na Morave. Na štart sa postavil náš pretekár Tomáš Višňovský a povzbudiť ho na trať prišiel tréner Juraj Karas. Tomáš zhodnotil preteky takto:

 

Na Vysočinu sme prišli vo štvrtok poobede. Trať už bola pripravená a čakala na nás. Po minuloročných skúsenostiach som vedel čo ma čaká. Kamenisté zjazdy, korenisté výšľapy a perfektná divácka kulisa. Trénoval som každý deň ráno a večer hlavne zjazdy. Všetko vypuklo v piatok kedy štartoval eliminátor. V sobotu štartovali juniori, juniorky a ženy U23. Bol som sa teda pozrieť ako zvládajú dievčatá nástrahy trate. Večer som ešte vybehol na trať skontrolovať či sú všetky kamene na mieste. Potom ľahká večera a šup do postele.

 

Ráno bola nervozita veľká. Štart bol o deviatej ale ja som stihol ešte jedno kolo na rozjazdenie . Štartový balík tvorilo 150 pretekárov a ja som mal číslo 86 čo bolo celkom v pohode. Minúta do štartu tep 145. Výstrel zaznel a ide sa na to ! Bomby hneď od štartu v hlave si vravím len nech to neľahne. Prešli sme cez mostík a už počujem škrípanie bicyklov. Prudký manéver doprava a som z toho vonku. Spolu z dvadsiatimi pretekármi sme si dobehli balík a pokračujeme ďalej. Nájazd končil po dvoch kilometroch korenistým zjazdom. Dve vlny potom skok prudká točka doľava a premávka sa zastavila. Tlačilo sa až hore potom zjazd sekcia rock garden a rýchlo ďalej. Prechádzam cez štart a strata dve minúty a dvadsať sekúnd. Postupne som sa dostaval dopredu zjazd Rubena a zrazu som sa ocitol na zemi.

 

V duchu som si povedal že ako je toto možne keď som to jazdil asi sto krát. Postavil som sa a makám ďalej . Nasledovala sekcia vertical drop keď tu zrazu prásk. Pozerám čo sa stalo a sedlo nikde. Položil som bicykel mimo trať zobral sedlovku a zvyšok preteku som zostal už len v roly diváka. Bola to škoda lebo som sa cítil dobre a trať ma bavila. Pevne dúfam že sa mi už takéto problémy  budú vyhýbať.  

 

 

Tomáš Višňovský

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (1)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons