Pretekári PROefekt teamu s úspechmi aj na medzinárodnej scéne

19.11.2015

SLOVENSKÝ POHÁR V CYKLOKROSE – 9. a 10. KOLO, 14. a 15. 11. 2015

 

Slovenský pohár v cyklokrose pokračoval v sobotu 14.11.2015 9. kolom v Dolnej Krupej. PROefekt team mal zastúpenie vo viacerých kategóriách. Medzi kadetkami si tretie miesto vyjazdila Hanka Horváthová. V kategórií kadetov obsadil Marek Bugár 5. priečku.

 

V kategórií Muži Elite sa Tomáš Višňovský umiestnil na 2. mieste.Tomáš hneď od štartu jazdil aktívne na čele. Počas pretekov sa vyselektovala dvojica Haring a Višňovský ktorá sa vzďaľovala zvyšku štartovného póla. Úradujúci majster SR Martin Haring nenechal nič na náhodu a Tomášovi ušiel v točivej časti trate. Tomáš sa ale nevzdával a pokračoval v nastolenom tepme. Do cieľa prišiel na druhom mieste so stratou 20 sekúnd Haringa.

 

O deň neskôr sa pretekári presunuli na ďalšie kolo do Trnavy. Tomáš Opet skončil medzi staršími žiakmi na 5. mieste. V kategórií kadetiek obsadila Hanka Horváthová 5. pozíciu.

 

Tomáš počas pretekov v Dolnej Krupej.

 

 

Vyhodnotenie v Dolnej Krupej – Hanka tretia a Tomáš druhý.

 

 

C2 CYKLOKROS GP LAMBACH/STADL – PAURA (RAKÚSKO), 15. 11. 2015

 

V nedeľu 15. 11. 2015 sa Tomáš Višňovský predstavil na cyklokrose C2, ktorý sa konal v Rakúsku. V medzinárodnej konkurencií podal Tomáš parádny výkon, keď aj napriek štartu z posledného miesta dokázal vybojovať 4. miesto a tým aj dôležité UCI body.

 

 

Tomáš počas pretekov a pri vyhlásení výsledkov na nedeľnej C2 v Rakúsku.

 

ISTANBUL MARATHON, 15. 11. 2015

 

Bežec PROefekt teamu Marek Hladík sa zúčastnil na maratóne v Istanbule. S výsledným časom 2:47:14 dokázal vybojovať celkové 19. miesto.Marek na margo svojho výkonu povedal: „Istanbulský maratón som zvládol, dokonca bez vážnejšej krízy. Oproti minulému roku, keď som bežal maratón v Ljubljane som sa zlepšil o 9 minút, takže som spokojný“.

 

Marek vbieha do cieľovej rovinky.

 

MAJSTROVSTVÁ SVETA XTERRA, HAVAJ, 1. 11. 2015

 

Začiatkom novembra sa na Havajských ostrovoch uskutočnili Majstrovstvá sveta v krostriatlone. Zastúpenie sme mali v podobe Jura Tomšu. V absolútnom poradí sa umiestnil s časom 3:10:09 na 74. mieste, v kategórií 20-24 rokov to stačilo na 9. priečku z 26 pretekárov.

 

Prikladáme aj Jurove vyjadrenie k pretekom: „Bol to môj posledný pretek sezóny 2015. Plávalo sa 1,5 km a narozdiel od minulého roka neboli vlny. Najprv štartovali Elite pretekári, 5 minút po nich sme štartovali všetci muži z vekových kategórií, čo bolo okolo 500 pretekárov (celkovo štartovalo okolo 800 pretekárov). Plavecký čas som mal 24:27 a priebežne som bol na 8. mieste v mojej kategórii. Nasledoval dlhý beh do depa. Ďalej 30 km dlhá horská cyklistika s prevýšením 926 metrov. Prvých 8 km stále do kopca. Cyklistika bola veľmi ťažká a keď sa k tomu pridala vysoká teplota a vlhkosť, bolo to neskutočne náročné. Na biku sa poradie v mojej kategórii dosť menilo a do depa som prišiel na 9. mieste. Nasledovalo 10 km behu s prevýšením 310 metrov. Prvých 5 km do kopca a potom 5 km z kopca s množstvom popadaných stromov. Aj keď som na biku vypil niečo okolo 2 litrov vody a jonťákov, tak už na 3. kilometri som začal pociťovať kŕče. Tie postupne ustúpili, ale opäť sa vrátili asi na 7. kilometri do oboch stehien a lýtok. Nakoniec, keď som vybehol z tejto džungle, tak ma čakal asi 400 metrový beh po piesočnatej pláži a potom už cieľová rovinka. Preteky som dokončil v čase 3:10:09, čo v kategórii 20-24 stačilo na 9. miesto z 26 pretekárov. Oproti minulému roku bola trať dlhšia, ale aj tak som dokázal zlepšiť svoj čas asi o 4 minúty.Teraz ma čaká oddych a potom príprava na ďalšiu sezónu.Ďakujem všetkým za podporu“.

 

Juraj práve začína bežecký úsek.

 

Cyklokrosová sezóna sa pomaly blíži ku koncu. Na programe sú počas nasledujúcich víkendov ešte 3 kolá Slovenského pohára, ale vrchol sezóny príde 5. decembra v Košiciach na Majstrovstvách Slovenska.

 

 

PROefekt

 


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons