Podarilo sa, Tomáš Višňovský z PROefekt teamu po 5 rokoch mieri do profesionálneho zahraničného MTB tímu

22.10.2017 | priemerne hodnotenie

 

Pri neustále vzrastajúcej výkonnosti a sérii niekoľkých kvalitných umiestnení v MTB maratónoch medzi českými bikermi a tiež svetovými na horskej „Tour de France“ Absa Cape Epic si Tomáša všimli a ponúkli profesionálne angažmá v MTB tíme Česká Spořitelna - Accolade cycling team.

 

Čo na to vraví tréner PROefektu Juraj Karas? "Mám rozporuplné pocity. Na jednej strane som veľmi rád, lebo to bol od prvej chvíle spolupráce náš spoločný cieľ spraviť z Tomáša profesionála v horskej cyklistike. Som preto veľmi šťastný, že sa to naozaj podarilo. Na druhej strane som veľmi smutný, že sa za 5 rokov našej spolupráce a existencie PROefekt teamu nepodarilo na Slovensku nájsť hlavného partnera, ktorý by umožnil posunúť náš tím o level vyššie a vďaka tomu vytvoriť Tomášovi potrebné podmienky u nás. Vnímam to ako svoje zlyhanie, no i obraz slovenskej spoločnosti."

 

"S Tomášom budeme naďalej v kontakte, konzultovať jeho ďalšie pretekárske a tréningové napredovanie a ďalej mapovať progres aj vďaka našej diagnostike. Vždy som ho pripravoval so zámerom vybudovania silných výkonnostných základov. Najmä vďaka tomu verím, že náročnejší pretekový program, zvyšujúce sa tréningové zaťaženie ho nezničia a ustojí to, a že sa posunie zase o krok vyššie. Počas našej 5-ročnej spolupráce mi prirástol k srdcu a stal sa kamarátom a súčasťou života," dodal Juraj.

 

“Mám to pred očami, akoby to bolo teraz, keď som prišiel do PROefektu. Vo veľmi dobrom kolektíve som spolu s osobným trénerom Jurajom pracoval na svojej výkonnosti. Dnes sa nám podarilo to, kvôli čomu som obetoval toľko času. Veľmi sa teším do nového tímu ale nikdy nezabudnem, kde moje pôsobenie v cyklistike začalo. Som vďačný Jurajovi za TOP starostlivosť, ktorú som po celé tie roky dostával!“, povedal Tomáš Višňovský na margo dlhoročného pôsobenia v PROefekte. 

A ako to vlastne celé začalo?  "Pretekali sme spolu v Dubnici 5 rokov dozadu. Náhodne sme spolu zablúdili a Juraja začal chytať hlaďák. Keďže nemal tyčinku, dal som mu kúsok z mojej. Následne sme s ocom hľadali trénera lebo som mal problém - nevedel som trénovať. Oco našiel Jurajovu dizertačnú prácu, ukázal mi ju a podľa mena som ho hneď spoznal. To bol ten správny impulz, prišiel som na diagnostiku a pustili sme sa do toho!"

 

Aj touto cestou by sme radi poďakovali všetkým partnerom, ktorí pri nás stáli a stoja. Zvlášť patrí poďakovanie firme Across – Julkovi Strapekovi, ktorý našej ceste vždy veril a stojí pri nás od nášho začiatku až doteraz. Ďakujeme!

 

V roku 2012, keď Tomáš prišiel, tak bol iba jedným z mnohých „bicyklujúcich sa chlapcov“. Systematická práca však priniesla ovocie, a teraz sa z neho stáva profík. V našej koncepčnej práci pokračujeme aj naďalej a teší ma, že máme ďalších Tomášových nasledovníkov. Tí, už teraz disponujú lepšou výkonnosťou a výsledkami ako mal Tomáš v ich veku. Budeme veriť, že sa nám podarí vychovať ďalších špičkových cyklistov, akým už Tomáš je.

 

Tomášov progres pod vedením PROefektu od augusta 2012 do októbra 2017. Na anaeróbnom prahu o 30,8%

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (3)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons