Na Dubnickom maratóne druhý a piaty!

1.9.2012

V sobotu 25.8. sa uskutočnil 18. ročník Dubnického maratónu. Na najpopulárnejšiu 43 km trať sa do lesov Strážovských vrchov pustilo 296 bikerov.

Po odštartovaní a prechode asfaltovou cestou nasledovalo prvé dlhé stúpanie. Práve v ňom ostali na čele štyria jazdci, medzi ktorými nechýbali Martin Šmýkal a Juraj Karas (obaja Greenbike Realiz team).

 

 

Juraj Karas pretek hodnotí: „V zjazde do Omšenia sme v porovnaní s domácimi jazdcami, Michálek (CK Bikesport Nová Dubnica) a Rehák (CK SLOVKOLEX), ťahali za kratší koniec a mierne nám ušli. Túto stratu sme s Martinom eliminovali na asfaltovej ceste z Omšenia. Do druhého stúpania sme teda vchádzali v štyroch. Po ňom som už ale mierne zaostal a tak som bojoval sám. Po asi 10 km ma dobehol Ondruš (HC – VEDORA – VREDESTEIN) a spoločnou jazdou sme sa snažili trojicu pred nami dostihnúť. V najprudšom stúpaní dňa na lúke za Iliavkou sme ich mali na dosah, keď mi praskla špica na zadnom kolese. Nakoľko ostala pripevnená a búchala o rám, musel som zastaviť. Po takmer 3 minútovom snažení ju vytiahnuť, som ju nakoniec omotal o druhú. To mi umožnilo prísť do cieľa na piatom mieste..

Tam som sa dozvedel, že Martin v presile dvoch jazdcov nebol úspešný, a po víťazstve z pred týždňa, dosiahol druhé miesto."

 

 

Za zmienku stojí aj vynikajúce 8. miesto Ivana Haasa, ktorý sa statočne pomeral v kategórii s mladšími.

 

Výsledky tu

 

PROefekt      


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons