Cyklistika na Slovakia Ringu

1.9.2012

Rýchle autá na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni stredu 29.8. vystriedali cyklisti. Na 6 km trati sa konal 0. ročník cyklistických pretekov vypísaných na 1,5 hodiny jazdy.

 

Po príchode do automobilového raja nás privítalo množstvo polo odetých žien, pach zhorených gúm a hluk športových áut. Celkom príjemná zmena po už zabehnutých zvykoch atmosféry cyklistických pretekov. Registrácia prebehla dlhšie ako obvykle. Nakoľko asi ani sami organizátori nepočítali s tak početnou, 156-člennou účasťou cyklistických nadšencov. Po rozjazdení v okolí autodromu sme sa aj my jazdci PROefektu postavili na štartovú čiaru.

 

 

Keďže okruh bol prakticky bez stúpaní, očakávalo sa, že sa bude rozhodovať v záverečnom špurte. Preto sme taktiku postavili nasledovne. Juraj Karas a Filip Lašút sa šetrili v závetrí pelotónu pripravení bojovať v záverečnom špurte. Martin Kostelničák útočil. Martin Šmýkal a Andrej Grujbár strážili čelo pelotónu a tiež vyvíjali aktivitu, aby boli nútené pracovať aj iné tímy. Po prvom neúspešnom úniku Kostelničáka, prišiel aj druhý. Práve v ňom sa k nemu pridal i Ján Subovits (PŠK Reprogas) a zaslúženou aktívnou jazdou si náš jazdec vybojoval prvenstvo.

 

 

Nanešťastie preteky boli poznačené nezvládnutím oznámenia nájazdu do posledného kola a tiež presne zadefinovanou cieľovou páskou. Predsa len pretekať s tým, že neviete kde a kedy bude cieľ, nie je ideálne. A teda dúfajme, že organizátori sa z nultého ročníka poučia, a na zaujímavej trati s množstvom zákrut nám pripravia kvalitnejšie podujatie.           

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (5)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons